SEVDİKLERİNDEN AYRILDI, ÜLKESİNDEN AYRILMADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Ocak 2007

"evet gözümüz var toprağında bu vatanın,

gözümüz var ama koparıp götürmek için değil,

en dibine gömülmek için..."

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Gazetesi Yazarı Hrant Dink için ilk tören, Şişli‘deki Agos Gazetesi‘nin binası önünde yapıldı. Tören için toplanan o­nbinlerce kişi yakalarına Hrant Dink‘in resimlerini taktı, Ermenice ve Türkçe "Hepimiz Hrant Dink‘iz", "Hepimiz Ermeni‘yiz", "Katil 301" yazılı siyah pankartlar taşıdı.Cenaze törenine Oda Yönetim Kurulumuz ve Oda üyelerimiz de katıldı.

Tören, ‘‘Dink‘in idealleri, ülkesi ve onun özlediği dünya ile Türkiye için iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması‘‘ çağrısıyla başladı.

Saygı duruşunun ardından Hrant Dink‘in eşi Rakel Dink, kızları Sera ve Delal, oğlu Ararat ve gelini Karolin ile birlikte bir midibüsün üstünde oluşturulan kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Rakel Dink, "Sessizlikle büyük bir ses yükselteceğiz. Bugün derinliklerin ışığa yükseldiği günün başlangıcıdır. Yaşı kaç olursa olsun. 17 veya 27. Katil kim olursa olsun. Bir zamanlar bir bebek olduğunu biliyorum. Bir bebekten katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbirşey yapılamaz kardeşlerim." dedi.

Rakel Dink, eşi Hrant Dink için "Sevdiklerinden ayrıldın. Çocuklarından, torunlarından ayrıldın. Burada seni uğurlayanlardan ayrıldın. Kucağımdan ayrıldın. Ama ülkenden ayrılmadın sevgilim." diyerek konuşmasını noktaladı.

Daha sonra Rakel Dink ve ailesi, Dink‘in anısına son yazısında kendisini benzettiği güvercinleri uçurdu.

Hem konuşma öncesi, hem de Agos Gazetesi ile Elmadağ arasındaki yürüyüş boyunca Erkan Tekin tarafından çalınan duduktan ezgiler yükseldi.

Dink‘in kasımpatılarla süslenen tabutunun bulunduğu cenaze aracına, törene katılanlarca karanfiller atıldı.

Katılımcılar, daha sonra Dink‘in naaşının toprağa verileceği Balıklı Ermeni Mezarlığı‘nın bulunduğu Yenikapı‘ya kadar yaklaşık sekiz kilometre sürecek olan yürüyüşlerine başladı.

Yürüyüş sırasında, Dink‘in ailesinin isteği ve kendi vasiyeti üzerine fazla slogan atılmadı. Ancak sık sık alkış sesleri duyuldu. Dink‘in ailesi ise cenaze arabasıyla birlikte dini tören için Kumkapı‘daki Meryem Ana Kilisesi‘ne gitti. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II‘nin yönettiği dini tören saat 14‘te başladı.

Dini törenin sona ermesinin ardından Dink‘in cenazesi Yenikapı‘da kendisini bekleyenlerle buluştu ve Balıklı Ermeni Mezarlığı‘na getirilerek burada alkışlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.