MÜHENDİS MAKİNA DERGİSİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Nisan 2006

Odamız yayını Mühendis Makina Dergisi Mart 2006 (sayı:554) çıktı.

Odamız yayını Mühendis Makina Dergisi Mart 2006 (sayı:554) çıktı.

İÇİNDEKİLER
- Yeni Ürün
- Makale: Buhar Enerji Maliyetinin Yıllık Giderlerden Hesaplanması
- Makale: Alüminyum Kompozitlerin Üretimi, Karakteristik Özellikleri ve Endüstriyel Uygulamaları
- Atölye‘den...
- Makale: Vorteks Tüpleri: 2- Enerji Ayrışma Mekanizması ve Performans Karakteriskleri
- Bilgi Köşesi
- Makale: Bir Aktif Süspansiyon Sistemi İçin H Kontrol Temeline Dayalı Doğrusal Olmayan Kontrolcü Tasarımı
- Fuar Haberleri

SUNUŞ

Değerli Okuyucularımız;
Makina Mühendisleri Odası, Ocak ayından bu yana Genel Kurul süreçlerine girmiş bulunmaktadır. Üyesinden aldığı güçle yüzlerce etkinlik ve hizmeti hayata geçiren Şubelerimiz, Şubat sonu itibarıyla bir çalışma dönemini daha geride bırakmıştır. Şube Genel Kurullarından süzülen görüşler, bir önceki çalışma döneminin birikimiyle 22-23 Nisan 2006 tarihlerinde Ankara‘da yapılacak olan Makina Mühendisleri Odası‘nın 41. Olağan Genel Kurulu‘na taşınacak, Odamızın mesleki ve toplumsal konulardaki onurlu mücadelesi aynı anlayış ve kararlılıkla sürdürülecektir.
Yüreği ülkemiz ve halkımızdan yana atan tüm demokratik oluşumlarla birlikte küreselleşme ve sömürü politikalarının seçeneksiz olmadığı, başka bir Türkiye ve dünyanın mümkün olduğu her platformda dile getirilmiştir. Bu doğrultuda düzenlenen tüm etkinliklerde aktif görev üstlenilmiştir. Oda çalışma ilkeleri ışığında, birlikte karar alma, birlikte üretme ve birlikte yönetme anlayışı ile mesleğin geliştirilmesi ve korunması, üreten, sanayileşen, demokratik bir Türkiye ve üzerinde insanların barış ve refah içerisinde yaşayacağı bir dünya için çaba sarfedilmiştir. Yıllardır Oda yönetiminde bulunan anlayışın devamı olarak 40. Genel Kurul onayına sunulan ve Oda Danışma Kurulunda şekillenen çalışma programımızdaki tüm hedef ve etkinlikler büyük ölçüde gerçekleştirilmiştir.
Kamusal sorumluluğumuzun bilinciyle, bugüne kadar mesleki ve toplumsal konularda verdiğimiz mücadele ve pek çok alanda elde ettiğimiz kazanımlar örgütsel heyecanımızı diri tutarak önümüzdeki döneme mihenk taşı oluşturacaktır. Odamızın 40. Çalışma Dönemi de mesleğimize, meslektaşlarımıza ve halkımıza duyduğumuz sorumlulukla yarattığımız 50 yıllık kültür ve geleneğin somut bir ifadesi olarak tarihteki yerini almıştır.
Dönemimiz boyunca tüm birimlerimizin, örgütlü üyelerimizin katkı ve katılımı ile, 40. Oda Genel Kurulunun bizlere verdiği destek ve güvenin sorumluluğuna yaraşır bir çalışma sergilenmeye çalışılmıştır. Görev süresi içerisinde bizimle birlikte bulunan, bütün bu çalışmaları birlikte ören birimlerimize, örgütlü üyelerimize ve Oda dostlarına teşekkür ediyoruz.
Şimdi Şube Genel Kurullarına katılan binlerce üyelerimizle birlikte, buralardan süzülen görüş, öneri ve değerlendirmeler ışığında, yeni dönem çalışmalarını daha ileriye taşımak görevi vardır. Barışa, umuda, emeğe ve bilime sevdalı Odamızın hiç kuşkusuz gelecek dönemlerde de ileriye taşınacak sözleri ve eylemleri olacağı inancıyla sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz
Sevgi ve saygılarımızla...
TMMOB Makina Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu

DÜZELTİ ve ÖZÜR
Dergimizin Ocak 2006 552. sayısında yayınlanan "Bir Aktif Süspansiyon Sistemi İçin H¥ Kontrol Temeline Dayalı Doğrusal Olmayan Kontrolcü Tasarımı" isimli makaleyi sehven oluşan baskı hatasından dolayı bu sayımızda tekrar yayınlıyoruz. Yazarlardan ve okuyucularımızdan özür dileriz.