MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ KİTABI ÇIKTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Mart 2007

Mekatronik bugün birçok ülkede üniversiteler ve sanayide üzerinde araştırmalar yapılan, halen ilgi odaklarından biri olmaya devam eden bir mühendislik yaklaşımıdır.

Mekatronik bugün birçok ülkede üniversiteler ve sanayide üzerinde araştırmalar yapılan, halen ilgi odaklarından biri olmaya devam eden bir mühendislik yaklaşımıdır.

Mekatronik Mühendisliği Kitabını hazırlayan ve Odamıza kazandıran Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Abdülkadir ERDEN‘e emekleri için teşekkür ederiz. Kitabın ülkemiz mühendislerine, sanayiye ve öğrencilerimize yararlı olması dileğiyle...

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, mühendisler çözümlere çok daha hızlı, etkili ve farklı açılardan yaklaşabilmektedirler. Bunun en önemli nedenleri ise, grup çalışması ve bunun doğurduğu farklı alanlarda uzmanlaşan kişilerin birlikte çalışarak hedeflere daha efektif bir biçimde ulaşmalarıdır.
Böylelikle, mühendislik branşları birbirleriyle kaynaşmıştır. Sonuçta ise, günümüzde yepyeni interdisipliner bilim dalları ortaya çıkmıştır. Özellikle otomasyonun gelişmesinin temelinde de bu tip bir dal öne çıkmaktadır; yani "Mekatronik".

Mekatronik bugün birçok ülkede üniversiteler ve sanayide üzerinde araştırmalar yapılan, halen ilgi odaklarından biri olmaya devam eden bir mühendislik yaklaşımıdır. Mekatronik sistemlerin, cihazların ve ürünlerin tasarımında mekanik yapı ile denetimi arasında en iyi şekilde denge kurmayı hedefler; karışık bir sistemde farklı elemanların da en iyi birlikteliğini sağlar. Mekatronik konusunda çalışan mühendislerin mekanik tasarım ve imalat bilgisinin yanı sıra basit elektrik teknolojisi, analog-dijital elektronik, instrumentasyon ve ölçüm teknikleri, pnömatik ve hidrolik sistemler, bilgisayar programcılığı, mikroişlemci teknolojisi ve otomatik denetim prensiplerini bilmesi gerekir.

Mekatronik tek başına bir disiplin olmayıp genel anlamda mekanik ve elektriksel olayların bir disiplin çerçevesinde modern mühendislik işlemlerinde uygulanmasıdır.

Bu kitapta Mekatronik Mühendisliği ile ilgili kavramlar ve uygulamalar yer almaktadır. Kitap bu alanda çalışan ve öğrenim görenler için hazırlanmıştır.

Mekatronik Mühendisliği Kitabını hazırlayan ve Odamıza kazandıran Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Abdülkadir ERDEN‘e emekleri için teşekkür ederiz.

Kitabın ülkemiz mühendislerine, sanayiye ve öğrencilerimize yararlı olması dileğiyle...