MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ SEÇİMLERİ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Şubat 2008

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Genel Kurul ve Seçimleri YTÜ Oditoryumunda 19-20 Ocak 2008 tarihlerinde yapıldı.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Genel Kurul ve Seçimleri YTÜ Oditoryumunda 19-20 Ocak 2008 tarihlerinde yapıldı. 28. Dönem Yönetiminin seçildiği Genel Kurul ve Seçimlere yoğun bir katılım gerçekleşti. Seçimlerde toplam 3500 oy kullanıldı. Yönetim Kurulu seçim sonuçlarına göre; Demokrat Makina Mühendisleri (Mavi Liste) Başkan Adayı İlter ÇELİK 1828 oyla en yüksek oyu aldı. Diğer Demokrat Makina Mühendisleri (Beyaz Liste) Başkan Adayı Ferruh Kudoğlu 705 oy alırken, Meslekte Birlik Grubu Başkan Adayı Yüksel Yalçın ise 791 oy aldı. Delege Seçimleri‘nde ise Demokrat Makina Mühendisleri (MAVİ LİSTE): 1765,Meslekte Birliğe Çağrı: 811, Demokrat Makina Mühendisleri (BEYAZ LİSTE): 674 oy aldı.

Böylece 1970‘lerden bu güne uzanan Demokrat Gelenek, bir dönem daha meslek, ülke ve topluma hizmet olanağı elde etti. Seçimlerde büyük bir başarı elde eden Demokrat Makina Mühendisleri 28. Dönem Yönetim Kurulu şöyle oluştu;

DEMOKRAT MAKİNA MÜHENDİSLERİ
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

ASIL ÜYELER
İLTER ÇELİK
DİNÇER METE
EROL ALKIM ERDÖNMEZ
GÜREL ÇELİKEL
İBRAHİM KAHRAMAN
CEMAL AKKOÇ
METİN ŞEN

YEDEK ÜYELER
MUSTAFA ŞİMŞEK
ORHAN ATİLLA
TURGUT BOZKURT
HÜSNÜ EMRAH KAYMAK
ERSİN BÜYÜKTAŞ
İSMAİL KURT
VOLKAN HÜNER

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

28. Dönem Genel Kurulu Sonuç Bildirgesi

Ülkemiz, bugün emperyalizm ya da küreselleşme olarak adlandırılan küresel kapitalizmin ekonomik, siyasal, sosyal politikalarının hiçbir kısıt ya da koşul olmaksızın uygulanmaya çalışıldığı bir talan alanıdır.

Bu talan alanında sağlık, adalet, güvenlik ancak parası olanlar içindir. Milyonlarca yurttaş her gün talan edilen devlet gelirlerinin yerlerine yenilerini koymak ve umutsuz işleyişin devamını sağlamak için salınan yeni vergilerle yüz yüze gelmektedir.

Dünya ile rekabet edebilmek için ulusal sınırlar içerisinde varlığı ve gelişmesi desteklenmesi gereken üretici güçler adeta cezalandırılmaktadır.

Proje ve tasarımları kamu yararına değerlendirerek ülkeyi refaha çıkarmak için eğitilmiş 500.000 mühendis, mimar, şehir plancısı, iş güvencesinden yoksun bir şekilde karın tokluğuna çalıştırılmakta ve sık sık işsiz bırakılmaktadır. Kamuda çalışan meslektaşlarımız zorunlu emeklilik ve sürgün tehlikesi ile karşı karşıyadır. Adil ve eşit olmayan ücretlerin mağduru durumundadır.

Emperyalizm Ortadoğu‘yu ve tüm dünyayı yangın yerine çevirmeye devam etmektedir.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 28. Dönem Genel Kurulu sırasında emperyalizmin bu politikalarının ülkemiz mühendislik alanında karşılığını bulan saldırıları üstünde de durulmuştur.

Ulusal sanayimizi ve ülke ekonomisini etkileyen Dünya Bankası, IMF, DTÖ ve AB kaynaklı her türlü belgelendirme ve akreditasyon çalışmalarına karşı ülkemizin çıkarları doğrultusunda mücadele edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Örgütsel bağımsızlığımızı zedeleyecek Avrupa Birliği ile ilişkiler ve uluslararası fon kullanımı ve benzeri uygulamalara karşı durulması kararlaştırılmıştır.

Yetkin/yetkili mühendislik ve mühendislerin belgelendirilmesi konusunda yoğun tartışmalar yürütülmüştür.

Ayrıca, hizmet üretimi, profesyonelleşme konularına ve kadın mühendislerin sorunlarına da değinilmiştir.

Tartışmalı konuların aşağıda ilkeleri saptanmış çalışma anlayışı ile ele alınması genel kabul görmüştür.

  1. Örgütlenme çalışmalarında ve örgüt işleyişinde üye gönüllü katılım ve katkısının asıl olduğu, profesyonelliğin ise gerektiğinde ve tali olduğu;
  2. Mesleki alanımızda emperyalist, neoliberal, gerici, küresel kuşatmaya karşı sürekli ve somut mücadele edilmesi, bunun örgüt tabanına yaygınlaştırılması ve örgütün mücadele alanına yayılması;
  3. Oda içinde demokratik katılım mekanizmalarının geliştirilmesi, etkinleştirilmesi, ortak üretim olanaklarının her düzeyde zorlanması;
  4. Örgütsel süreçte her düzeyde kararlara uyulması ve farklılıkların tartışmaya açık tutulması, gerekli tartışma olanak ve mekanizmaların geliştirilmesi yöntem olarak benimsenmiştir.

Şubemiz, ülke ve meslek sorunlarını birlikte ele alarak; çalışmalarını halktan, bilimden, emekten yana çağdaş ve yurtsever bir anlayışla yürütmeye devam edecektir.