KEMER SIKMAYA, EŞİTSİZLİĞE, SÖMÜRÜYE HAYIR... BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Eylül 2009

DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından 6-7 Ekim 2009 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak IMF ve Dünya Bankası toplantılarına karşı düzenlenecek "Alternatif Etkinlikler" programı ve basın açıklaması metni haber içeriğindedir.

Burada dünyayı felakete sürükleyenleri protesto etmek için toplandık. Onlar her zaman sömürünün, baskının, eşitsizliğin yanında yer aldılar. Dünyayı krizlerle felakete sürüklediler.

Onları yakından tanıyorsunuz. Onlar, ekmeğimize, özgürlüğümüze, ücretimize sürekli müdahale ettiler. Müdahaleye devam etmek istiyorlar.

Onlar bütün dünya işçi sınıfını ve ezilen halklarını ağır sömürü düzenine mahkûm eden uluslararası sermaye örgütleridir. 

Onlar İMF ve Dünya Bankası'dır. Yıllar boyunca hükümetlere yoksullaştırıcı politikaları dayatmış, ülke bütçelerini faiz ödeme aracı haline getirmiş, dünya halklarını açlığa terk etmiş ve dünya sermayesini evrensel işçi haklarına karşı örgütlemişlerdir. Şimdi, yıllık toplantılarını yapmak üzere İstanbul'a gelmek istiyorlar. AKP hükümeti, sermaye ve İMF destekçileri onları en iyi şekilde ağırlamak için seferber oldular.

Biz ise onların politikalarını istemiyoruz.

Değerli arkadaşlarım

Küresel kriz milyonlarca insanı açlığa, yoksulluğa sigortasız ve güvencesiz çalışmaya sürüklerken, bu örgütler, dünyaya yeniden düzen vermeye kalkışıyorlar.  Küresel krizde tartışılır hale gelen inandırıcılıklarını yeniden onarmak istediklerini açık açık söylüyorlar. Onarım yeri olarak İstanbul'u seçtiler. Bu toplantıda "Meşruluğumuzu kesinleştirmenin ve etkinliğimizi artırmanın yollarını tartışacağız." diyorlar.

Biz ne sizi, ne politikalarınızı, ne önerilerinizi görmek ve duymak istemiyoruz. Bu ülkenin gerçek sahipleri yani emekçileri, yani işsizleri, yani yoksulları, sizi evimize, ülkemize çağırmadık. Bizim davetlimiz değilsiniz.

Biz bu ülkenin insanları, sizi ve temsil ettiğiniz ideolojiyi, hiç bitmeyen kemer sıkmaktan ibaret olan politikalarınızla çok yakından tanıyoruz. Bu ülkenin emekçileri, yoksulları, ezilen halkları sizin dayattığınız politikaların bedelini düşen ücretiyle, artan sömürüyle, işsizlikle, paralı hale gelen sağlık hizmeti ile sigortasız çalışmak zorunda kalmasıyla, eğitimin paralı hale gelmesiyle, talan edilen kamu fabrikasıyla, tohum ekemediği toprağıyla çok iyi bilmektedir.

Bu küresel krizin dünyanın her yerinde milyonlarca insanı işsiz ve yoksul bıraktığını kabul ediyorsunuz. Ama bütün bunlardan kendinizi sorumlu tutmuyorsunuz. İşlerin artık eskisi gibi gitmeyeceğinin de farkındasınız. Bu nedenle "inandırıcılığını yeniden sağlamak ve meşruluğumuzu onarmaya çalışıyorsunuz.

İstanbul sizin meşruluk sağlayacağınız bir yer değildir. İstanbul'un tarihine 15-16 Haziran'larla, 1 Mayıs'larla, kitlesel grevlerle, emeğin mücadelesi kazınmıştır. Bir gün gelecek, emeğin mücadelesi elbette sizin kararlarınızı da politikalarınızı da süpürüp atacaktır.

Değerli arkadaşlarım,

İstedikleri kadar toplantı yapsınlar, istedikleri kadar kararlar alsınlar. Emeğin kazanımlarını ortadan kaldırmak dünya halklarını yoksullaştırmak ve hükümetlere baskı yapmak için ve  ne hayaller beslerlerse beslesinler. Artık bir dönem kapanmaktadır. Kendilerinin yol açtığı 2008-2009 dünya krizi onların meşruluğunu tuzla buz etmiştir. Dünya işçi sınıfı ve dünyanın ezilen halklarına önümüzdeki dönemde kendi politikalarının eskisi gibi kolayca dayatamayacaklardır. Politika ve kararları bundan sonra hep daha çok tartışılacak, daha çok reddedilecek ve kabul edilmeyecektir.

Bu kurumlar yıllardır dünya işçilerini ve halklarını başka bir dünyanın mümkün olmadığına inandırmaya çalıştılar. Yıllarca başka alternatif yok dediler. Her sorunun piyasada çözüleceğini söylediler. Paylaşma ve dayanışmanın gelişmeyi engellediğini, rekabetin önünün açılması gerektiğini savundular. Ama 2008-2009 krizi bu iddialarını yerle bir etmiştir. Bütün dünya işçi sınıfı, dünyanın ezilen halkları bu krizde onların gerçek yüzünü bir kez daha görmüştür. Gerçek yüzlerini saklamak için artık çok daha büyük çaba harcamaları gerekmektedir. 

Onların şehrimiz İstanbul'da bizim hakkımızda yeni kararlar almasının bizim için hiçbir hükmü yoktur. Buradan alacakları kararları meşru görmeyeceğimizi, Hükümetlerin bu kararlara uymaması için mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. 

Başka bir dünya mümkündür, alternatif vardır. Emekçileri, ezilenleri bu ülkenin sorumlu bütün insanlarını İMF ve Dünya Bankası'nı protesto etmeye onlara evinize gidin demeye çağırıyoruz.

DİSK-KESK-TMMOB-TTB
29/09/2009

 

 

KAMPANYA PROGRAMI AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR

1 Ekim 2009 Perşembe günü Uluslararası sermayenin ekonomik örgütü IMF'nin buyruklarıyla ve AKP iktidari eliyle uygulanan Sosyal Güvenliğin iflasını belgeleriyle gözler önüne serecek, "1. yılında Sosyal Güvenlik Üzerinde Oynanan Oyunları" protesto edecektir.

Merkezi olarak İstanbul da olmak üzere tüm bölgelerde kitlesel basın açıklamaları, yürüyüşler gerçekleştirilecektir.

İstanbul Yürüyüşü 1 Ekim Perşembe günü saat:12.30da Tünel-Taksim arasında yapılacaktır.

 

3 Ekim 2009 Cumartesi günü İstanbul'da Beyoğlu, Kartal ve Sarıyer de düzenlenecek etkinliklerle IMF ve DB protesto edilecek ve "Kriz mağdurlarının Sesi" yükseltilecektir.

 3 Ekim Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Tünel Orhan Apaydın Salonu'nda (İstanbul Baro Binası altı) yapılacaktır.

Toplantıda, işçi, işten atılmış işçi, işsiz, emekli, memur, öğrenci, kadın, sel felaketine uğramış emekçi, emekçi mahallesinde tüp patlaması sonucu hayatını kaybeden emekçi ailesi, Tuzla tersanelerinde hayatını kaybeden emekçi ailesi,  kayıt dışı çalıştırılan işçi, sağlık emekçisi, işsiz mühendis mimar ve şehir plancıları gibi kriz mağdurları konuşacak, tiyatro gösterileri, konserler yapılacaktır. Emekten yana akademisyenler tarafından konu hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirilecektir. "Kar değil İnsan" ve "Krizin nedeni kapitalizm" şiarları yükseltilecektir.

 Aynı kapsamda 16:00'da Kartal Meydanı'nda, 17:00'de Sarıyer Meydanında toplantılar yapılacaktır.

6 Ekim 2009 Salı günü merkezi olarak İstanbul-Taksim'de ve bütün illerde "IMF ve DB ye karşı SES VER" kitlesel gösteriler gerçekleştirilecektir.

İstanbul gösterisi 6 Ekim Salı günü saat:11.00de Taksim Gezi Parkı'nda yapılacaktır.