Kadıköy-Ümraniye Temsilcilik Genel Üye Toplantısı ve Yılbaşı Kokteylimiz Gerçekleştirildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Ocak 2020

TMMOB MMO İstanbul Şubesi Kadıköy ve Ümraniye İlçe Temsilciliklerimiz tarafından organize edilen Kadıköy-Ümraniye Temsilcilik Genel Üye Toplantısı ve Yılbaşı Kokteyli, 15 Ocak 2020 Çarşamba Günü Novada AVM'de gerçekleştirildi.

Kadıköy ve Ümraniye Temsilcilik üyelerimiz ile bir araya geldiğimiz ve mühendislik mesleğine yeni adım atan üyelerimize "mesleğe hoş geldin" belgelerinin verildiği etkinliğimizin açılış konuşmasını, Kadıköy İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Metin Dağıstanlı yaptı. Etkinliğe gelen üyeleri selamlayan Dağıstanlı, "Kadıköy Temsilciliğimiz, 2018-2019 yıllarını kapsayan 33. Dönem içinde toplan 75 adet etkinlik yaptı ve 1000 üyemizle buluştu. Dayanışmamız ve katkılarınızla bu sayıyı artırmak arzusundayız. 8-9 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Şube Genel Kurulu ve Seçimlerine katılmanızla bu dayanışmayı artırabilir ve örgütümüzü daha güçlü kılabiliriz." diye konuştu.

Metin Dağıstanlı'nın ardından kürsüye çıkan Ümraniye İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Özgür Selçuk, "Odam ve şahsım adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sözlerime başlamadan, 2 yıl önce bugün kaybettiğimiz Hasan Akalın abimizi ve yaşamını yitiren tüm Oda emekçilerini saygıyla anıyorum. Sevgili meslektaşlarımız, gelişmiş ülkeler ulusal yenilenme politikalarını hayata geçirebilmek için AR‐GE çalışmalarına, bilime, teknolojiye ve eğitime her geçen gün daha fazla bütçe ayırmaktadır. Ülkemizde ise bu süreç, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi işlememekte, rant ve çıkar odaklı eğitim politikaları öğrencilerimizin geleceğini tehlikeye atmaktadır. Üniversiteler “şirket” gibi yönetilmekte ve öğrenciler “müşteri" gibi görülmektedir. Müfredat ise bu duruma uygun biçimde yeniden yapılandırılmakta ve üniversitelerimizde bilimsel araştırmalara gerekli kaynaklar ayrılmamaktadır. Odamız, meslektaşlarımızı da olumsuz etkileyen bu geri gidişe dur diyebilmek için, mesleki eğitime yatırım yapmaktadır. Meslektaşlarımızın, ülkemizin ve halkımızın geleceğini şekillendirebilmek için faaliyet alanını genişleten Odamızı ve bu politikaların kilit noktasını oluşturan İstanbul Şubemizi desteklemek için tüm meslektaşlarımızı 9 Şubat'da yapılacak olan Şube Seçimlerimize davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Selçuk'un ardından söz alan MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç etkinliğe gelen üyeleri selamlayarak,"Geçtiğimiz iki yıllık süreçte Odamızın gelişimi için pek çok adım attık. Meslektaşlarımız ve üyelerimiz için, dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip eden bir anlayışla birçok hizmet ürettik. Şube başkanlığını yaptığım, toplam dört yıllık süreç boyunca, meslektaşlarımızın eğitimi başta olmak üzere; dijitalleşme, ortak çalışma ofisi, sosyal aktiviteler, iş mühendis ve daha birçok konu başlığı altında önemli çalışmalara imza attık. Üstelik bunu, iktidarın her türlü baskısına rağmen yapmayı başardık. Şimdi önümüzde, genç arkadaşlarımızın takip edeceği bir yol var. Biz elimizden geldiğince üzerimize düşeni yapmaya ve bu yolu açmaya çalıştık. Bu yolu daha genç arkadaşlarımızın yürümesi gerektiğini düşündüğüm için bu yıl başkanlığa aday olmayacağım. Yerimize gelecek olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Battal Kılıç mesleğe yeni adım atan üyelerimize "mesleğe hoş geldin" belgelerini verdi ve ardından kokteyle geçildi.

Kokteylde çekilen fotoğrafları indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.