İSRAİL SALDIRILARI DURDURULSUN

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Temmuz 2006

Önce Filistin, şimdi de Lübnan'da Bütün dünyanın gözü önünde İsrail tarafından gerçekleştirilen insanlık dışı vahşete karşı sesimizi yükseltmek, Filistin ve Lübnan halkıyla dayanışmamızı göstermek amacıyla sendikalar, emek ve meslek örgütleri, siyasi partilerin katılımıyla 26 Temmuz 2006 Çarşamba günü ülke çapında protesto gösterileri düzenlendi.

İstanbul‘da Taksim Gezi Parkı‘nda buluşan gruplar, sendika ve meslek örgütleri ortak bir basın açıklaması yaptı. MMO İstanbul Şubesi‘nin de katıldığı gösteri de İsrail ve destekçisi Amerika kınandı, barış yanlılarına ortak hareket için çağrıda bulunuldu.

 

İSRAİL SALDIRILARI DURDURULSUN

26 Temmuz 2006 Çarşamba günü DİSK‘in düzenlediği basın açıklamasında; TÜRK-İŞ İstanbul Şubeleri, HAK-İŞ, KESK Şubeler Platformu, Memur Sen, BASK, TMMOB İst. İKK, İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimleri Odası‘nın da mücadeleyi ortaklaştırmak adına bir aradaydık.

Basın açıklamasında İsrail‘in Filistin‘e yönelik saldırgan tutumu kınanırken, emperyalizmin Ortadoğu‘ndaki kanlı projesinin bir parçası olarak süren kıyımın dünya barışını sağlamak için bir an önce durdurulması gerektiği ifade edildi.

Irak, Filistin, İran ve Suriye‘ye yönelik planların hayata geçirilmesinin adım adım gerçekleştirilmesine seyirci kalmayacağımızı daha kitlesel ve etkin eylemlerle mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaştık.

 

DİSK Genel Sekreteri Musa Çam‘ın yaptığı basın açıklaması şöyle:

İsrail, Lübnan ve Filistin‘de uyguladığı insan hakları ihlaline, ilan edilmemiş savaşa son vermelidir. Barışın sağlanmasını engelleyen her türlü şiddet yöntemleri karşılıklı olarak durdurulmalıdır!

Sevgili basın emekçileri, değerli barışseverler, sevgili arkadaşlar!

İsrail, hukuku, insani ve vicdani tüm değerleri hiçe sayarak Lübnan‘da, Filistin‘de katliam yapıyor; Beyrut‘ta, Gazze‘de kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden yerleşim merkezlerini bombalıyor.

Bütün bir bölgeyi tehdit eden İsrail‘i durdurmak gerekiyor!

Bu saldırıların baş destekçisi ABD, dünya egemenliği stratejisinin bir parçası olarak Ortadoğu‘daki planlarını İsrail üzerinden uygulamaya koyuyor.

ABD, son G-8 zirvesinde diğer emperyalist güçleri de yanına alıp, BM‘yi işlevsizleştirerek adeta İsrail‘in cinayetlerine vize veriyor. Ortadoğu‘da çocuklar öldürülürken, kendilerini dünyanın efendisi sanan G-8 ülkelerinin toplantısından, İsrail‘i kınama kararı dahi çıkmıyor. Beyrut‘un bombalanan mahallelerini gezme nezaketini gösteren Birleşmeş Milletler Acil Durum Koordinatörü Jan Egeland ise "Burada evler olduğunu bilmiyordum" diyor! Hatta neredeyse "Burada insan olduğunu da bilmiyordum" diyecek bay Jan.. Doğrusunu isterseniz bilmesini de beklemiyoruz. Çünkü onların gözünün, kasalarından başka, tarumar ettikleri ülkelerin zenginliklerini yağmalamaktan başka görebileceği bir şey yok!

Sevgili basın mensupları, değerli arkadaşlar!

Filistin halkı paramparça olmuş durumda. Filistin nüfusunun yüzde 20‘si İsrail sınırları içinde yaşıyor. 4.5 milyon Filistinli dünyanın çeşitli ülkelerinde mülteci olarak yaşamakta ve dönüş hakları da bulunmamakta. Dönseler de artık sığınabilecekleri bir ülkeleri yok! Batı Şeria ve Gazze‘de 3.5 milyon insan yoksulluklarla dolu ve her türlü haktan yoksun yaşıyorlar. Filistinlilerin yüzde 60‘ı işsiz, iş alanları da yok. Yüzde 50‘si ise tam bir sefalet içinde yaşıyorlar. Günde 2 dolardan az gelire sahip insanlar nüfusun yarısından fazlasını oluşturuyor. Kontrol noktalarında aşağılanarak bekletiliyor insanlar.

ABD desteğiyle yıllar yılı süren İsrail işgalinin blançosudur bu. Filistin‘de acı hiç bitmedi, Afganistan işgal altında, Irak‘sa yine ABD işgali altında yakılıp yıkıldı ve parçalanıyor. Şimdi sırada Lübnan var. Ve biliyoruz ki, İran ve Suriye de hedef tahtasında.

 

Bölgedeki emperyalist saldırganlığı bir an önce durdurmak gerekiyor!

Riyakar hükümetlere karşı, işgal yalanlarına karşı, ABD‘ye ve İsrail‘e sesimizi yükseltmek için kaybedilecek bir dakika yoktur Arkadaşlar!

Ortadoğu halklarına, Türkiye‘nin demokratik kamuoyuna ve dünyanın bütün barış yanlılarına büyük bir sorumluluk ve görev düşüyor.

Türkiye‘deki ve dünyadaki bütün savaş karşıtlarına düşen görev, Ortadoğu‘da kangrene dönüşen adı konulmamış bu fiili savaşa karşı toplumsal tepkileri bir an önce örgütlemek ve bölge halklarıyla dayanışmayı güçlendirmektir.

Bu nedenle biz DİSK olarak, Türkiye‘den yükselecek tok ve kararlı bir sesin hem bölgedeki kardeşlerimize güç vereceğine, hem de tüm dünyadaki savaş karşıtlarını cesaretlendireceğine inanıyor, "DÜNYANIN BÜTÜN BARIŞÇILARI, BİRLEŞİN! İSRAİL‘İ DURDURUN!" diyoruz!.

İsrail Filistin ve Lübnan‘dan, işgalci ve yalancı ABD Irak ve Afganistan‘dan derhal geri çekilmelidir! AKP hükümeti timsah gözyaşları akıtmaya son verip, gerçekten Filistin, Lübnan ve Irak halkının yanında olmak istiyorsa, İsrail‘le ikili ilişkilerini kesmeli, ABD ile imzalanan Stratejik Vizyon Belgesi‘ni iptal edip kamuoyuna açıklamalıdır.

Türkiye‘nin yapması gereken ve ülkemize yakışan şey zalimin/zalimlerin değil, mazlumun/mazlumların yanında olmasıdır. Halkımızın böylesi bir onuru yaşamayı hak ettiğine inanıyor, bütün barışseverleri acilen göreve çağırıyoruz.

Son olarak da, Almanların İkinci Dünya Savaşı‘nda yaşadıkları tecrübeyi özetledikleri acı bir cümleyi bir kez daha hatırlatıyoruz: ‘Man kann sich totseigen!‘ Yani, kendi sonunuzu getirecek bir zafer kazanabilirsiniz! Ama bu zaferin üzerinde oturamazsınız!