Avrupa Yakası Meslekte 30-35-45. Meslekte Onur Yılı Etkinliği Gerçekleştirildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Kasım 2019

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Avrupa Yakası Meslekte 30-35 ve 45. Onur Yılı Etkinliği 18 Kasım 2019 Pazartesi günü Yunus Emre Kültür Merkezi / Bakırköy’de gerçekleştirildi.

Mühendislik mesleğinde 30, 35 ve 45. yılını dolduran üyelere onur belgelerinin verildiği etkinliğin açılış konuşmasını MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç gerçekleştirdi. Konuşmasına üyeleri selamlayarak başlayan Kılıç, 33. dönem boyunca üyeler ve meslektaşlar için yapılan çalışmalardan söz ederek “Teknolojik gelişmeleri ve dijitalleşme süreçlerini yakından takip eden ve meslektaşlarımızın bu gelişmeler çerçevesinde Odamıza daha kolay ulaşmasını sağlamak için hayata geçirdiğimiz Makina Mobil, meslektaşlarımızı güncel ve mesleki konular hakkında bilgilendirmek amacıyla dijital mecralarda yayına başlayan Makina TV, üyelerimiz ve öğrenci üyelerimizin faydalanması için Perpa’da açtığımız ortak çalışma ofisimiz Makina Fabrika gibi projeler, Odamızı ve meslektaşlarımızı geleceğe taşımak için attığımız adımlardır” dedi.

Battal Kılıç’ın ardından, MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu söz aldı. Tataroğlu ülkemizdeki mühendislik eğitimine ilişkin sorunları hatırlatarak, “Ülkemizde bugün, onlarca üniversite ve yüzlerce mühendislik bölümü var. Ben, bir makina mühendisi arkadaşınız olarak, ülkemizde niceliği gittikçe artan ancak niteliği gittikçe azalan mühendislik fakültelerini endişeyle izliyorum. Mühendislik mesleğinin bu şekilde itibarsızlaştırılmasına şahsım adına karşı çıkıyorum. Bu nedenle, Şubemizde görev aldığım 4 yıllık süre boyunca, eğitimden dijitalleşmeye kadar meslektaşlarımızı ileriye taşıyacak adımları atmış olmaktan gurur duyuyorum. Mesleğimize ve ülkemize sahip çıkmak için, Odamızın çalışmalarına katkı sağlamak için hepinizi 8-9 Şubat 2020’de yapılacak olan Şube Genel Kurul ve Seçimi’ne davet ediyorum” diye konuştu.

İbrahim M. Tataroğlu’nun ardından kürsüye çıkan Bakırköy Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyesi Fatih Aydınlı ise, “Şube Başkanımız ve Sekreterimiz, benim söylemek istediğim şeylerin çoğunu söylediler. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Biz mühendisler, ülkemizin içinde bulunduğu koşullar altında bilimi ve tekniği yaşatmaya çalışan kişiler olarak, bu mesleği asla bir rantın parçası haline getirmedik, getiremeyiz. Bilimi ve tekniği, halkımızın faydasına, kamusal denetimi merkeze koyarak hareket etmeliyiz” dedi ve konukları selamladıktan sonra sahneden ayrıldı.

Konuşmaların ardından plaket töreni ve kokteyle geçildi.

Avrupa Yakası Meslekte 30-35 ve 45. Onur Yılı Etkinliği fotoğraflarını indirebilirsiniz. İndirme bağlantısı: http://mmo.kim/74zc