ANMA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Temmuz 2006

TMMOB'nin unutulmaz başkanı Teoman Öztürk'ü saygı ve özlemle anıyoruz.

 

 

"...Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız..."
Teoman Öztürk'ün TMMOB 24. Genel Kurulu Konuşmasından (24 Mayıs 1980)

Teoman Öztürk Anma Programı: 11 Temmuz Salı
Saat: 13.00 Anıt Mezar Ziyareti (Karşıyaka Mezarlığı)
Saat: 18.00 Anma Etkinliği ve Müzik Dinletisi (Ahu Sağlam)
Yer: Ankara Sanat Tiyatrosu

Teoman Öztürk'ün Özgeçmişi;
09.05.1940 yılında Kars'ta doğdu. 1963 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Belediyesi'nde, imar ve İskan Bakanlığı'nda çalıştı. 1971-1972 yıllarında TMMOB Mimarlar Odası II. Başkanlığı'nı yaptı. 1973-1980 yılları arasında TMMOB Başkanlığını üstlendi. Bir çanta ve bir daktilo ile TMMOB'yi sırtladı. Teoman Öztürk ve mücadele arkadaşları, bugün de ihtiyaç duyduğumuz birlik anlayışını, ete, kemiğe büründürdüler. Böylelikle mühendis ve mimarların gerçek anlamda örgütlü mücadelesi başladı. Teoman Öztürk, 11.07.1994 günü vefat etti.