TÜİK VE MPM'DEN MMO'YA ZİYARET

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Şubat 2008

 Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Dr. Ahmet TAN ve Milli Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa BALABAN, MMO'yu Ziyaret Etti

 Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Dr. Ahmet TAN ve Milli Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa BALABAN, MMO'yu Ziyaret Etti

Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Dr. Ahmet TAN ve Milli Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa BALABAN, MMO'yu ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

Son yapılan adrese dayılı nüfus kayıt sistemi hakkında bilgi veren TAN, özellikle Gaziantep'in genç nüfus oranında artış olduğunu ve Gaziantep nüfusunun % 65'şinin 30 yaş altı olduğunu belirtti. Bu durumun iyi değerlendirilerek avantaja çevrilmesi gerektiğini, önümüzdeki yıllarda genç nüfusa yönelik çalışmalar yapılmaz ise kentimizdeki işsiz sayısının dolayısı ile sokak çocuklarının, tinercilerin artabileceğini vurguladı. Bu genç nüfusun eğitilmesi gerektiğini ve kalifiye eleman olarak yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Milli Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa BALABAN ise Ülkemizde yanlış bir kanı var. Meslek Liseleri başarısız olan ya da umut vaat etmeyen öğrencilerin gönderildiği bir okul gibi görülmektedir. Oysaki şu an Ülkemizin ara teknik elemanlara o kadar çok ihtiyacı var ki bununda en önemli kaynaklarından bir tanesi Meslek Liseleridir. Yalnız bunun yanında meslek liselerinin de günümüz teknolojilerine cevap verecek şekilde teknik eleman yetiştirmek üzere yenilenmesi ve gerekli makine, alet ve teçhizatlarla donatılması da gereklidir.

BALABAN, ayrıca yapılan adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile ilgili de şunları dile getirdi. Ciddi emek harcanan bu sayımlarda sosyal yapının haritasının da çıkarılmış olması gerekirdi. Genç nüfusun eğitim durumları, toplumun özürlü sayıları, göç durumu, kültürel diller, kültürel ve toplumsal yapı vb. tespitler ileriye dönük planlamalar ve politikalar için gerekli bir durumdur. Sayımlarda bu durumunda dikkate alınması gereklidir şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Şube Başkanı Ali PERİ ise kentimizin bu bölgede cazibe merkezi olmasından dolayı ciddi oranda göç aldığını ve bu nedenle de işsizliğin gün geçtikçe artığını vurguladı. Bunun yanında son yıllarda Gaziantep Sanayisinin sancılı günler geçirdiğini ve işletmelerin işçi sayısında kısıtlamalara gittiğini vurguladı.

Sayım sonuçları açık ve ortada, genç nüfusun değerlendirilmesi gerekmektedir. Bunların gerek meslek liseleri ile gerek meslek edindirme kursuları ile gerekse de ilgili meslek odalarınca eğitilmeleri ve kalifiye olarak yetiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu elemanlara istihdam yaratacak, imalat sanayisi başta olmak üzere yeni ve teknolojik yatırımlara ve politikalara da ihtiyaç vardır, şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Karşılıklı başarı dileklerinde bulunularak ziyaret sonuçlandırıldı.