ŞUBEMİZDE,ENERJİ KİMLİK BELGESİ (EKB) UZMANI, YETİŞTİRME EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Aralık 2010

 Binalarda, enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, enerji israfının önlenmesi ve çevrenin korunması temel amaçları ile 05 Aralık 2008 tarih ve 27075 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında, Şubemizde 24 – 26 Aralık 2010 tarihlerinde 'Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanı Yetiştirme Eğitimi' düzenlendi.

Odamız, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında enerji kimlik belgesi düzenleyecek uzmanlara ve bu uzmanlara eğitim verecek eğiticilere yönelik eğitimlere, eğitimler sonunda yapılacak sınavlara, eğitici kuruluşların yetkilendirilmelerine, eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği merkezlere ve eğitici kuruluşların ve enerji kimlik belgesi düzenleyecek uzmanların faaliyetlerinin denetlenmesine dair usul ve esasların belirlendiği "Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarına ve Eğitici Kuruluşlara Verilecek Eğitimlere Dair Tebliğ"de Eğitici Kurum olarak tanımlanmıştır.

Bu çerçevede Şubemizde düzenlenen EKB Uzmanı Yetiştirme Eğitimi sonunda eğitime katılan ve başarılı olan üyelerimizin "Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı" olarak yetkilendirilmesi amaçlanmıştır.

Üç gün süren eğitim, Binalarda Enerji Performansı Programı üzerinden örnek uygulamalar ve projeler üzerinde gerçekleştirilmiştir.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ayrıca, yetkilendirilen Enerji Kimlik Belgesi Uzmanları tarafından düzenlenen Enerji Kimlik Belgeleri ile Ülke genelindeki bina envanterinin oluşturulmasını ve güncel tutulmasını, toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yapılmasını da amaçlamaktadır.

Eğitimlere üyelerimizin talepleri doğrultusunda Ocak 2011‘de de devam edilecektir.

 

Saygılarımızla,

 

Ali PERİ

Başkan