ŞUBEMİZDE " STRATEJİK PLANLAMA MÜHENDİS YETKİLENDİRME KURSU " DÜZENLENDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Kasım 2010

Endüstri Mühendisi Üyelerimize yönelik 28 Ekim - 31 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenen “ Stratejik Planlama Mühendis Yetkilendirme Kursu ”, Dr. Özgür YALÇINKAYA tarafından verildi.

Ülke ve toplum yararı doğrultusunda, kurumlarda yapılan stratejik planlama çalışmalarının ve karar verme sürecinde karşılaşılan problemlerin çözümünde görev alacak üyelerimizin bilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile düzenlenen eğitimimize 18 Endüstri Mühendisi Üyemiz katıldı.

Endüstri Mühendisi üyelerimize yönelik 28 Ekim - 31 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenen "Stratejik Planlama Mühendis Yetkilendirme Kursu"‘ Dr. Özgür YALÇINKAYA tarafından verildi.

Eğitimde üyelerimize,

Oda Yönetmelikleri, mühendislik etiği, stratejik yönetim ve stratejik planlama temel kavramları, DPT Stratejik Planlama Kılavuzu incelenmesi, risk, mevcut durum ve paydaş analizleri, öz değerlendirme, performans planlama (kriter belirleme), bütçeleme ve finansman, misyon, vizyon, hedef ve amaç belirleme, stratejik planlama uygulamalarının analizi konularında detaylı teknik bilgiler verildi.

" Kamuda Performans Yönetimi "; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, kamu idarelerinin stratejik plan yapmalarını ve performans esaslı bütçelemeye geçmelerini öngörmektedir. Stratejik planlama ile kamu idarelerinin planlı yönetim anlayışına geçmesi ve buna göre hareket etmesi istenmektedir. Kurumların stratejik planlarıyla uyumlu olarak yıllık performans programını hazırlayarak, birimlerinin ve çalışanların performanslarının geliştirilmesi, ölçmesi ve bununla da kaynakların etkin ve verimli kullanılması amaçlanmıştır.

Dört gün süren, oldukça başarılı ve verimli geçen eğitimimize önümüzdeki süreçte yenilerinin eklenmesi planlanmaktadır.