İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Mart 2011

24 Mart 2011 Perşembe günü, Şubemiz Eğitim Salonunda Makina Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Akif ERMAN'ın sunduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Seminerde; Mevcut İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmelikleri, yeni yayımlanmış olan yönetmeliklerin kapsamı ve gereklilikleri ile işletmelerde tutulması gereken formlar ve takip edilmesi gerekli periyodik işler hakkında bilgiler sunuldu.

Seminerin açılış konuşması Şube Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK tarafından yapıldı.

Şube Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK'ın açılış konuşması ektedir.

Değerli Arkadaşlar;

İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Seminerine hoş geldiniz.

Seminer, meslektaşımız Makina Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sayın M. Akif ERMAN tarafından sunulacaktır.

Seminerde;

Mevcut İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliklerin İrdelenmesi,

Yeni yayımlanmış olan yönetmeliklerin kapsamı ve gereklilikleri ile

İşletmelerde tutulması gereken formlar ve takip edilmesi gereken periyodik işler konularına değinilecektir.

Değerli Arkadaşlar;

İş Sağlığı ve Güvenliği konusu sizlerinde bildiği gibi;

İşletmelerde, üretimin güvenliğini sağlamak,

Verimliliği arttırmak,

İnsan ve çevre sağlığına zarar verecek koşulları ortadan kaldırmak,

İşyerlerindeki olumsuz koşullardan, iş kazalarından ve meslek hastalıklarından çalışanları korumak, için yapılan tüm çalışmaları kapsamaktadır.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile toplumu oluşturan bireylerin eğitim, kültür ve bilinç düzeyleri ile de doğrudan ilgilidir. Gelişmiş ülkeler yasal önlemlerle, toplumsal eğitim ve bilinçlendirme ile sorunun çözümü yönünde oldukça mesafe kat etmişlerdir.

Oysa bizim gibi sanayileşmesini tamamlayamamış, sanayi ve üretim kültürünü geliştirememiş, denetim sistematiklerini yeterince oluşturamamış ülkelerde ise maalesef bu sorun hala tam anlamı ile çözümlenmiş değildir.

Tüm işyerlerinde; "ÖNCE İNSAN, ÖNCE SAĞLIK ve ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ" anlayışının yerleştirilmesi hedefi ile seminerimizin faydalı olmasını temenni ediyor, semineri sunacak olan meslektaşımız M. Akif ERMAN'a şimdiden teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum

24 Mart 2011

Başar KÜÇÜKPARMAK

MMO Gaziantep Şube Başkanı