MÜHENDİSLİK FİRMASINA YAPILANSİLAHLI SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Ekim 2015

TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, 30 Eylül 2015 tarihinde İncilipınar Mahallesi Grand Otel karşısında ki ?Mühendislik Firmasına? yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Altı (6) Makina Mühendisi meslektaşımızın çalıştığı firmaya yapılan silahlı saldırıda, işyerine silahla rasgele ateş açılmış, onlarca kurşuna rağmen, şans eseri silah ile ölen ya da yaralanan olmamıştır. 

Olay günü güvenlik güçleri yanındayken dahi, saldırgan tarafından bir firma çalışanı darp edilmiş, silah ile onlarca ateş etme cesaretinde bulunulmuştur.

Geçtiğimiz yıllarda Doktor Ersin Arslan‘ın görev başında öldürülmesi, Şehitkâmil Polis Merkezi önündeki patlama, Adliye önünde yaşanan silahlı saldırı sonucunda Elektronik Mühendisi Atilla Dedekurt ile ailesinin öldürülmesi, Suriyeli göçmenler ile yaşanılan sıkıntı ve olaylar ile bu son olay kentimizdeki güvenlik açıklarını ortaya koymaktadır. Ne yazık ki Gaziantep`imiz güvenli kent imajı gün geçtikçe zedelenmektedir.

Sonuç olarak, konu ne olursa olsun, demokratik bir hukuk devletinde kimsenin kimseye ceza kesme hakkı bulunmamaktadır.

Yaşanan bu olayın ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için güvenlik güçlerimizi daha dikkatli, vatandaşlarımızı sağduyulu ve sakin olmaya çağırıyor, saldırıyı yapanları şiddetle kınıyor, Mühendislik Firmasında çalışan meslektaşlarımıza ve diğer çalışanlara geçmiş olsun diyoruz.

Saygılarımızla,

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu