MMO 60. YIL KUTLAMASI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Aralık 2014

TMMOB Makina Mühendisleri Odasının, kuruluşunun 60. yıldönümü nedeni ile 13 Aralık 2014 tarihinde Divan Otelde, Şube Geleneksel Gecemiz düzenlendi. Geleneksel Gecemiz, MMO Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma ŞAHİN?in açılış konuşmaları ile başladı. Ayrıca geleneksel gecemize, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait KILIÇ, TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Hakan YILDIRIM ve Gaziantep Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait SÖYLEMEZ?de iştirak ettiler.

Açılış konuşmasında Şube Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK, Odanın çalışmaları hakkında kısa bilgiler sunarak, geceye katılan tüm üye ve yakınlarına teşekkür etti. KÜÇÜKPARMAK, TMMOB Makina Mühendisleri Odası`nın Aralık 1954`te 902 üye ile kurulduğunu, bugün 60 yıl sonra 93 bin 905 üyesi, 19 bin 924 öğrenci üyesi ile TMMOB içerisinde ki en büyük Oda konumunda olduğunu belirtti. Kurulduğu günden bu yana, Mesleki Sivil Toplum Örgütü olarak MMO`nun 60 yıllık mesleki birikim, altyapı ve tecrübeyi halk ve ülke menfaatleri doğrultusunda kullanma görevini layıkı ile yerine getirdiğini, her zaman en iyisini ve en doğrusunu istemenin bir sivil toplum örgütünün en büyük sorumluluğu ve görevi olduğunu belirtti. Bundan sonrada Oda olarak, daha iyisini istemeye, doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğimizi, bunu söylerken bu kent ve bu ülke için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye, bu amaçla herkesle çalışmaya, bilgi becerilerimizi paylaşmaya hazır olduklarını belirtti. Geçen dönem Şube Hizmet Binasının inşaatına başlanıldığını, inşaat çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini, geniş toplantı ve eğitim salonları, ferah çalışma ofisleri ve lokali ile hayal ettiğimiz Şube Hizmet Binamıza çok kısa bir süre sonra kavuşulacağının müjdesini vererek, Mart 2015 te bitirilmesi hedeflenen Şube Hizmet Binasının tüm üyelerimizin aileleri ile birlikte katılacağı bir açılış töreni gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Geceye katılan tüm üyelerin 60. yılını kutlayarak, önümüzdeki günlerde girilecek olan yeni yılın, herkese sağlık ve mutluluk getirmesini dileyerek konuşmasını sonuçlandırdı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma ŞAHİN ise, 60 yıl önce bu büyük Birliğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Gerek Milletvekilliği, gerek Bakanlığı, gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışmanın önemine değinen ŞAHİN, kendisinin ve eşinin de mühendis olmasının bu gece için kendileri içinde farklı bir anlam taşıdığını belirterek, bugün Odanın kuruluşunun 60. yılında bu etkinliğe katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, konuşmasını sonuçlandırdı.

Geleneksel Gecede ayrıca, Makina Mühendisleri Odasının, kuruluşundan bu güne, 60 yıllık bir süredir tarihe tanıklık eden, işinden, ailesinden zaman ayırarak Oda`yı, mesleğini bu günlere taşıyan ve özveri ile mesleğini icra etmeye çalışan, meslekte 25, 40 ve 45. yılını dolduran, Oda üyelerine ONUR PLAKETLERİ takdim edildi. Meslekte 45. yılını dolduran üyemiz Ahmet Şinasi BÜYÜKHATİPOĞLU, meslekte 40. yılını dolduran üyelerimiz, Fatih ÖZTOSUN, Ekrem KÜÇÜKPARMAK, Nedret Raif KİTAPÇI, Cemil SAMLI, Sedat ÖZTURAN, meslekte 25. yılını dolduran üyelerimiz, Mustafa Cengiz KALYENCİ, Mustafa KANLI, Ali ŞAHİNOĞLU, Mustafa BOZKURT, Servet BAŞEL, Gürcan ÜLGEY, Fatma USKANER ve Yusuf AZRAİL USKANER`in ONUR PLAKETLERİ geceye katılan eşleri tarafından takdim edildi.

 Gecenin geç saatlerine kadar devam eden gecede yılın yorgunluğunu atan üyelerimiz ve yakınları bir arada olma fırsatı bularak, hoş vakit geçirme imkânı buldular.