İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONFERANSI DÜZENLENDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Haziran 2013

Şubemiz organizasyonunda, 12 Haziran 2013 tarihinde Gaziantep Sanayi Odası Meclis Salonunda İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KONFERANSI düzenlendi.

Konferansın açılış konuşması Şube Yönetim Kurulu Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK tarafından yapıldı. Ayrıca açılışta EMO Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Kemal TANKUT, MMO Onur Kurulu Üyesi Ali PERİ ve Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay DERELİ de söz aldı.

Açılış konuşmasında Başar KÜÇÜKPARMAK, Gaziantep gibi sanayisi ile Ülkemizde söz sahibi olan şehrimizde, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili hem çalışanlar, hem de üretim ve işverenler açısından sağlıklı işleyen bir sistem haline gelmesi için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Ülkemizde son 2-3 yıldır ivmesi çok ciddi oranda artan bir şekilde hızlı bir değişim süreci yaşandığını, yaşamımızın her alanından gerek Avrupa uyum yasaları gereği, gerek değişen bakanlıklar ve etki alanları, gerekse sektörlerin düzenlenmesi ile ilgili ekonomik ve çalışma alanında artık takip edemediğimiz sayıda kanun, yönetmelik ve tüzükler yayınlandığını söyledi. Yeni çıkan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği yasasını ve düzenlemelerini tüm yönleriyle konuşup tartışmak, eksiklerin giderilmesi için çözüm önerileri üretmek adına düzenlenen bu etkinliğin başarılı geçmesi dileklerinde bulundu. Ayrıca, son 12 gündür Ülkemizde yaşanan olaylar, siyasi otoritenin sektörleri ve yaşam şartlarını etkileyen düzenlemeler yaparken, ilgililerin fikir ve önerilerini daha fazla dikkate alması gerektiğini, daha fazla dinlemesi ve ne yapmak istediğini açık ve şeffaf bir biçimde paylaşıp, konunun muhataplarını tüm taraflarıyla dinleyip değerlendirmesi gerektiği gerçeğini ortaya çıkardığını belirten Başar KÜÇÜKPARMAK, aynı şekilde bu ve benzeri etkinliklerde tartışılan konuların, önerilerin ve sonuç bildirgelerinin ilgililer tarafından dikkate alınmasını beklediklerini ifade etti.

Konferans bir sunum, bir panel, bir teknik oturum ve bir seminer olmak üzere dört oturum üzerinden gerçekleştirildi. Konferansın birinci oturumunda, B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mahmut TEBERİK tarafından, 6331 sayılı İSG Kanunu ve İlgili Yönetmeliklerinin Bilgilendirilmesine dair sunum gerçekleştirildi. Konferansın ikinci oturumda ise "6331 sayılı İSG Kanunu ve İlgili Yönetmeliklerinin Değerlendirilmesi " yapıldı ve Şube Yönetim Kurulu Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK`ın yönettiği panele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığından Emsal EĞER, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümünden Öğr. Gör. Seyfettin BOZBAŞ, Güneydoğu İş Sağlığı ve Güvenliği Derneğinden A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yaşar MERT ve MMO`dan B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mahmut TEBERİK panelist olarak katıldı. Konferansın ikinci oturumu ise, MMO Onur Kurulu Üyesi Ali PERİ tarafından yönetildi ve oturumda, Şube Yönetim Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK, MMO`nun Sanayiye Yönelik Teknik Hizmetlerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığından Emsal EĞER, OSB`lerde Yapılan Teftiş ve Sonuçlarını,  Sistem İş Güvenliği ve Sağlığı Firmasından C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ökkeş KARADAĞ ise Halı Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği konularında sunum yaptılar. Konferansın son oturumunda ise MMO MİEM Eğitmeni Hakan YAVUZ tarafından OSB`lerde Yangın Tesisatı ve Yangın Güvenliği konulu seminer verildi ve seminerde özellikle son yıllarda kentimiz sanayisinde sıkça yaşadığımız işyeri yangınlarının nedenleri ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Konferansın kapanış ve değerlendirme oturumunda ise Şube Yönetim Kurulu Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK söz aldı. Başar KÜÇÜKPARMAK, gün boyunca işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapıldığını, hızla büyüyen kentimiz sanayisine paralel olarak işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda işletmelerimizin gerekli önlemleri alması ve gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini belirtti. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda alınan önlemlerin yasal bir zorunluluk olduğu gibi, çalışanların sağlığı, güvenliği, işletmelerin emniyeti ve verimliliği için de gerekli olduğunu söyledi. 20 Haziran 2012 tarihinde, yayınlanan 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, 25 Nisan 2013 tarihinde, yayınlanan 28628 sayılı, İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ve 4857 sayılı iş kanununa dayanılarak çıkarılan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü`nün birbirleri ile çelişkiler içerdiğini ve bu çelişkiler nedeni ile sektörde birçok soru işareti bulunduğunu ve bu soruların bir an önce netliğe kavuşmasını beklediklerini belirti. Bu etkinliğin oldukça başarılı ve faydalı geçtiğini belirten KÜÇÜKPARMAK, önümüzdeki süreçte tekrarlarını düzenleyerek, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konferansını gelenekselleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.