İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONFERANSI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Mayıs 2013

12 Haziran 2013 Çarşamba günü, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Salonunda, İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KONFERANSI düzenliyoruz. Ayrıntılı bilgi ve program için tıklayınız.

AMAÇ, KAPSAM VE DAVET,

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği işletmelerde, üretimin güvenliğini ve devamlılığını sağlamak, verimliliği arttırmak, insan ve çevre sağlığına zarar verecek koşulları ortadan kaldırmak, iş kazalarından ve meslek hastalıklarından çalışanları korumak için yapılan tüm çalışmaları kapsamaktadır.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusuna verilen önem, Ülkeden Ülkeye değişmektedir. Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile toplumu oluşturan bireylerin, eğitim, kültür ve bilinç düzeyleri ile de doğrudan ilgilidir. Gelişmiş ülkeler yasal önlemlerle, toplumsal eğitim ve bilinçlendirme ile sorunun çözümü yönünde oldukça mesafe kat etmişlerdir. Bunun yanında bizim gibi, sanayi ve üretim kültürünü yeterince geliştirememiş, denetim sistematiklerini tam anlamı ile oluşturamamış ülkelerde ise maalesef bu yara kanamaya devam etmektedir.

Ne yazık ki, alınan veya alınmaya çalışılan birçok önleme rağmen, Ülkemizde ve kentimizde iş kazaları ve meslek hastalıkları ile karşı karşıya kalmaktayız. Bunun sonucunda da işçi ve işgücü kayıplarına, makine, malzeme ve ürün kayıplarına, verimliliğin düşmesine, üretimin durmasına, düzenleme ve gereksiz onarım çalışmalarına maruz kalınmaktadır. Özelleştirme, sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırma politikalarıyla her türlü güvenlik ve güvencelerden yoksun kayıt dışı işçi çalıştırmayla iş kazaları ve meslek hastalıklarının boyutu gün geçtikçe de artmaktadır.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili, ulusal politikalarımızın gözden geçirilmesi, iş mevzuatının önceliği insan olan bir yapıya kavuşturulması, tüm işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimine yeterince önem verilmesi, işçilerin kişisel koruyucu ekipman kullanımının sağlanması, sigortasız ve sendikasız işçi çalıştırmanın önlenmesi, sorunun çözümü için yapılması gerekli ivedi çalışmalar olarak görülmektedir.

Hepimiz, işyerlerinde iş kazası ve işyeri yangınları olmaması için çaba sarf etmekte ve çalışmaktayız. Ancak alınan tüm önlemlere rağmen, istatistikler başarılı olamadığımızı göstermektedir. İş yerlerinde, kaza riskleri çalışanlara öğretilmez, çalışma ortamları ve makinalar üzerinde risk analizleri yapılmaz, çalışanlara yaptığı işlerle ilgili eğitimler verilmez ve kişisel koruyucular yapılan işe göre temin edilmez ve kullandırılmaz ise, iş kazalarının önüne geçmek maalesef mümkün değildir.

Hedef; tüm işyerlerinde; "Önce İnsan, Önce Sağlık ve Önce İş Güvenliği" anlayışının yerleştirilmesi, çalışanların güvenliğinin sağlanması, yaşam kalitelerinin artırılması, işletmelerin üretime devam edip ayakta kalması ve  verimlilik düzeylerinin yükseltilmesi olmalıdır.

Bu kapsamda, 12 Haziran 2013 tarihinde kentimizde, İşçi Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili tüm konuların gündeme getirilmesi, sorunların tespit edilmesi ve çözümler üretilmesi, ilgili tarafların bir araya getirilmesi ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Yönetmeliklerinin değerlendirilmesi amaçları ile "İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KONFERANSI" düzenliyoruz.

Konferansımızın, kentimize ve sanayimize faydalı olacağına inanıyor, tüm üyelerimizi, sanayicilerimizi, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda hizmet üreten firmaları, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini ve konuya duyarlı herkesi, konferansımıza davet ediyoruz.

TMMOB

Makina Mühendisleri Odası

Gaziantep Şube Yönetim Kurulu

  

PROGRAM,

08.30 ? 09.00 ; KAYIT

09.00 ? 09.30 ; AÇILIŞ KONUŞMALARI

09.30 ? 10.15 ;  SUNUM; 6331 SAYILI İSG KANUNU ve İLGİLİ YÖNETMELİKLERİ BİLGİLENDİRMESİ

·      

Mahmut TEBERİK           B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

10.15 ? 10.30 ; ARA (ÇAY-KAHVE)

10.30 

? 12.30 ; PANEL ;   6331 SAYILI İSG KANUNU ve İLGİLİ YÖNETMELİKLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

          Panel Yöneticisi                         

·      

Başar KÜÇÜKPARMAK  TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şb. Yönetim Kurulu Bşk.

        

Panelistler

·      

Emsal EĞER                    ÇSGB İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığı

·       Öğr. Gör.Seyfettin BOZBAŞ Gaziantep Üniversitesi Meslek Yükseokulu Otomotiv Bölümü

·      

Yaşar MERT                    Güneydoğu İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

             ·      Mahmut TEBERİK           TMMOB Makina Mühendisleri Odası, B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

 

12.30 ? 14.00 ; ARA (ÖĞLE YEMEĞİ)

 

14.00 

? 15.30 ; OTURUM;

                   Oturum Yöneticisi

·       Ali PERİ                            TMMOB Makina Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi

      OSB`LERDE YAPILAN TEFTİŞ ve SONUÇLARI

·      

Emsal EĞER                    ÇSGB İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığı

                   MMO`NUN İSG ALANINDAKİ HİZMETLERİ

·      

Başar KÜÇÜKPARMAK   TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şb. Yönetim Kurulu Bşk.

      HALI SEKTÖRÜNDE İŞÇİ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ

·      

Ökkeş KARADAĞ            C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

15.30 ? 15.45 ; ARA (ÇAY-KAHVE)

15.45 ? 17.00 ; SEMİNER ; OSB`LERDE YANGIN TESİSATI ve YANGIN GÜVENLİĞİ

·      

Hakan YAVUZ                  TMMOB MMO MİEM Eğitmeni

17.00 ? 17.30 ; KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME

17.30 ? 18.30 ; KAPANIŞ KOKTEYLİ