GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU?2013 DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Mayıs 2013

25 Mayıs 2013 Cumartesi günü, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu tarafından GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU 2013 düzenlendi.

2009 ve 2011 yıllarında Makina Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubeleri tarafından ortak olarak düzenlenen "GÜNEYDOĞU ENERJİ FORUMU"nun, üçüncüsü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu organizesinde gerçekleştirildi.

Forumun açılış konuşması, TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Halil UĞUR, TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına MMO Onur Kurulu Üyesi Ali PERİ ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası adına EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÖLTAŞ tarafından yapıldı. Foruma katılan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil KONUKOĞLU forumun açılışında söz aldı.

Açılış konuşmalarında, TMMOB Gaziantep İKK Sekreteri Halil UĞUR, üçüncüsünü gerçekleştirdikleri Enerji Forumunun Ülkemize, kentimize ve bölgemize faydalı olacağını belirti ve katılan, katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu. Makina Mühendisleri Odası adına konuşan, MMO Onur Kurulu Üyesi Ali PERİ ise, MMO olarak otomotiv, enerji, doğalgaz, LPG, asansör, makine imalatı, tıbbi cihazlar imalatı, iş sağlığı ve güvenliği, mekanik tesisat, sanayileşme, kentleşme ve çevre konularında ulusal düzeyde onlarca etkinlik düzenlediklerini, düzenledikleri tüm bu etkinliklerde ele alınan konuların, önerilerin ve sonuç bildirgelerinin ilgililer tarafından dikkate alınmasını istedi. Enerjinin insan yaşamı ve sanayi üretimi için olmazsa olmaz temel unsurların başında geldiğini ve enerji kaynaklarının dengesiz dağılım sonucunda tüm dünyadaki siyasi dengelerin değiştiğini ve yakın çevremizdeki savaş ve iç savaşların asıl nedenlerinin ENERJİ olduğunu belirtti. Elektrik Mühendisleri Odası adına konuşan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÖLTAŞ ise, enerji politikalarındaki yanlışlıklardan, ülkemizin enerji bağımlılığından ve bunun aşılması için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının artık bir zorunluluk haline geldiğini belirtti. Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil KONUKOĞLU ise, enerjinin üretim için şart olduğunu ve hayallerinin ise tüm sanayi tesisleri ve konutların çatılarında güneş kolektörlerinin yer almasını ve enerji üretilmesi olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra forumun birinci oturumunda, TÜRKİYE ENERJİ POLİTİLARI ele alındı. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz GÖLTAŞ`ın yönettiği panele, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Politikaları ve Stratejileri Daire Başkanı Dr. Öztürk SELVİTOP, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz TÜRKYILMAZ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Grup Başkanı Mehmet MUNGAN, Atılım Üniversitesinden Prof. Dr. Sümer ŞAHİN ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Enerji Birimi Koordinatörü Olgun SAKARYA panelist olarak katıldılar. Panelde, ülkemizin enerji bağımlılığı, uygulanan yanlış politikalar, yerel/alternatif/yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiği, özellikle güneş enerjisi bakımından oldukça zengin olan ülkemizde bu enerjinin değerlendirilmesinde çok geç kalındığı ve nükleer enerjinin olumsuzlukları, mevcut nükleer enerji teknolojilerinin tartışıldığı ve gelişmiş ülkeler tarafından terk edildiği bir ortamda ülkemizde uygulanmasının tehlikeleri konuları üzerinde duruldu.

Forumumuzun ikinci oturumu olan BÖLGEMİZDEKİ ENERJİ SORUNLARI ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ paneli ise, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Yönetim Başkanı Bekir Sıtkı SEVEROĞLU tarafından yönetildi ve panele, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Enerji Komisyonu Başkanı Mehmet Hilmi ÖZTEMİR, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Mustafa YILMAZ, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Ertuğrul UZAK ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Sezer CİHAN panelist olarak katıldılar. Panelde, bölgemizdeki enerji sorunları, sanayi ve konutlarda uygulanan yanlışlıklar, enerji nakil hatlarındaki kayıplar ve çevre konularına değinildi.

Forumun son oturumu olan YEREL/ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI, KULLANIMI ve ENERJİ VERİMLİLİĞİ paneli ise TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Başar KÜÇÜKPARMAK tarafından yönetildi ve panele, Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sayın Sait SÖYLEMEZ, MB Holding A.Ş. Enerji Grup Başkanı Adnan ŞAHİN, AKUA Enerji ? Mühendislik Firmasından Dr. Mehmet HENGİRMEN,SOLAR TÜRK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman ÖZBERK ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından Dr. Muhyettin SİRER katıldılar. Panelde, jeotermal, güneş enerjisi, katı yakıtın sıvı yakıta dönüştürülmesi ve enerji verimliliği konuları ele alındı ve yenilenebilir enerji kaynaklarının teknolojileri değerlendirildi.

Kapanış ve değerlendirme oturumu ile sonuçlandırılan Güneydoğu Enerji Forumunun tüm bant çözümleri yapıldıktan sonra Forum Sonuç Bildirgesi yayınlanacaktır.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği

Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu