DSP'DEN MMO'YA ZİYARET

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Şubat 2008

Demokratik Sol Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet KENGER ve Yöneticileri, MMO'yu ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

    Demokratik Sol Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet KENGER ve Yöneticileri, MMO'yu ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu.

         Ziyarette, kentimizde birçok yerel sorununun çözümlenemediğini belirten KENGER, özellikle ulaşım trafik sorununun kördüğüm olmuş durumda olduğunu belirtti. Bir türlü toplu taşımacılık sisteminin sorunları çözülemiyor ve vatandaşlar perişan edilmeye devam ediliyor. Eski, sürekli arızalanan ve egzozlarından çevreye zehir saçan otobüslerle bu iş ne kadar yapılabilir şeklinde düşüncelerini ifade eti. Ayrıca yeşil alan talanlarına hızla devam ediliyor. Gaziantep'in simgelerinden biri olan fuar alanı daha da yeşillendirilmesi ve bakım beklerken yok ediliyor ve yerine beton yığını getiriliyor. Anlamak mümkün değil diye düşüncelerini belirtti.
              Şube Başkanı Ali PERİ ise, zaten sorunlu olan toplu taşımacılık sorununu, kangren olmuş durumda. Diyelim ki anlaşma sağlandı ve otobüsler tekrar göreve başladı. Sorun bitmiyor ki. Araçlar ne kadar yeni, konforlu ve modern olursa olsun, artık özellikle Karataş ve Gazikent semtlerinin otobüsler ile kente taşınması mümkün değildir. Çünkü buna matematik izin vermez. 30.000 nüfusu olan ve çalışan oranının oldukça fazla olduğu bilinen Karataş'ı özellikle mesai saatlerinin başladığı ve bittiği saatlerde kaç otobüs veya kaç dolmuş ile kente taşıyabilirsiniz? Otobüs ve dolmuş sayısını artırırsan bile mevcut yollar yeterli gelir mi? O zaman tek çözüm raylı sistem ve toplu taşımacılık. 1,5 milyon nüfusu olan bir kente, halen raylı sistemin kurulamamış olması ve yıllardır bir proje olarak beklemesi çok yazık, şeklinde düşüncelerini belirtti. PERİ, sonuç olarak, bu ülke ve bu kent bizim, tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kurum ve kuruluşlar bu ve benzeri sorunların bilincindedir, hep birlikte ilgilenmek ve çözüm yolları üretmek zorundayız, şeklinde düşüncelerini ifade etti.Karşılıklı başarı dilekleri ile ziyaret sonuçlandırıldı.