ADALET VE KALKINMA PARTİSİ GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ,MMO GAZİANTEP ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİLER

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Gaziantep Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Şubat 2009

24 Şubat 2009 tarihinde , MMO Gaziantep Şubesi'ne 29 Mart 2009 yerel seçim çalışması kapsamında ziyaret eden Gaziantep AKP Milletvekili Sayın Fatma ŞAHİN , Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Sayın Dr. Asım GÜZELBEY, Şehitkâmil Belediyesi Başkan Adayı Sayın Rıdvan FADILOĞLU, Şahinbey Belediyesi Başkan Adayı Sayın Mehmet TAHMAZOĞLU'nun ziyaretinde MMO Gaziantep Şube Başkanı Ali PERİ'nin konuşması

  

VATANDAŞ İŞ, AŞ ve EKMEK PEŞİNDE,

SİYASİ PARTİLERİMİZ, İKTİDARI DA MUHALEFETİ DE OY PEŞİNDE,

KRİZ İSE ALDI BAŞINI GİDİYOR!...

  

   Değerli vekilim, değerli belediye başkan adaylarım, değerli meslektaşlarım, değerli konuklar ve değerli basın mensupları hepinize hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum.

   Makina Mühendisleri Odası olarak görüş ve düşüncelerimizi her fırsatta değerli basınımızın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık. Makina Mühendisleri Odası olarak mesleğimizi ve üyelerimizi gerek ilgilendirsin gerek ilgilendirmesin, kamuoyunu ilgilendiren her konuda gücümüz yettiğince, dilimiz döndüğünce sorunları dile getirmeye çalıştık.

   Bizlerin, Makina Mühendisleri Odası olarak, topluma karşı bir sorumluluğumuz var ve her şeyden önce insanız. Bu sorumluluğun bize verdiği yükle her konuda, her alanda görüş bildirdik. Zaman zaman eleştiri aldık ve zaman zaman olumsuz yargılandık.

   Ama hiçbir kişi, hiçbir Allah'ın kulu çıkıp da Makine Mühendisleri Odası siyaset yapıyor demedi, siyasi partiler arasında ayrım yapıyor demedi. Üyeler arasında din, dil, ırk ayrımı yapıyor demedi ve dedirtmedik.

   Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şekilde herkese aynı mesafede kalmaya devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda, ürettiğimiz projelerde, ortaya koyduğumuz politik görüşlerde de toplum yararına ve ülke yararına olan konuları politikacılara ve siyasetçilere sunmaya devam edeceğiz. Devam edeceğiz ki politikacılara yön verelim ve yanlış yapmalarını önleyelim. Tabi biz bunu yaparken zaman zaman aldığımız eleştirilerin başında, Odalar ne yapmaya çalışıyor, şer odağımı diyenler oldu. Kadrolu muhalefet diyenler oldu. Bunlara cevap vermedik. Cevap verme gereğini duymadık. Neden duymadık, çükü biz kendimize güveniyorduk. Biz Oda yöneticileri olarak üyelerimize güveniyorduk. Halkımıza güveniyorduk. Toplumun bize vermiş olduğu desteğin doğru olduğuna inanıyorduk. Arkamızda o desteği ve o gücü görüyorduk.

   Oda çalışmalarımızda Sayın vekilimiz bize gerçekten büyük katkılar sağladı. Asansör konusundan LPG konusuna kadar toplumu ilgilendiren konularda yapmış olduğumuz çalışmaları ve enerji konusu başta olmak üzere mecliste birçok konuyu gündeme getirdi. Gücü oranında yerine getirmeye çalıştı. Onun için kendisine buradan hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.

   Biz Oda olarak yapmış olduğumuz çalışmaların devamını yine sağlayacağız. Bu gün burada geçmişte hazırladığımız gibi projeler sunmayacağız. Seçimden sonra gelip sizinle paylaşırız lafını da kullanmayacağız. Çünkü bildiğiniz gibi seçimden sonra politikacılarımız özellikle seçimi kazananlarımız, Odalara zaman ayırmaya çok da fırsat bulamıyorlar. Gerçekten işleri yoğun onların veya çevresini oluşturan kadroların görüş düşünce ve fikirleri onlara yetiyor.

   Biz diyoruz ki meslek odaları kamuoyunun aynasıdır. Çünkü bu camiada her siyasi görüşte insan vardır. Her dili konuşan her görüşü savunan her düşünceye ve her ırka sahip olan insan vardır. Bu insanlar, ülkenin bölünmez bütünlüğünden, demokrasiden, özgürlükten, bağımsızlıktan, adaletten ve insanlıktan yana ise bu camiada söz sahibidir.

   Böyle olunca da bu camia hiç kimseyi hiçbir zaman yanlış yönlendirmemiştir. Ürettiğimiz politikalar tamamen toplum ve halk yararına olmuştur ve olmaya devam edecektir.

   Şunu söyleyeyim ki projeleriniz nedir diye sormayacağım. Çünkü bu güne kadar çıkan her siyasetçi projem hazır ve kentimin sorunlarını biliyorum dedi. İktidar da muhalefeti de tüm siyasi partiler için söylüyorum. Bazen kendi kendime soruyorum. Gerçekten bu kentin sorunlarını biliyorsanız, açıklasanız da bizde bilsek. Olurya bilmediğimiz sorunlar vardır. Eğer bu kentin sorunlarına cevap verecek projelerimiz hazır diyorsanız bu projeler siz göre hazır olabilir. Size göre doğrudur. Kamuoyu ile de paylaşılmalı ve kamuoyu ne diyecek.  Çünkü projeler kiminin aklında, kiminin kafasında, kiminin cebinde ve kiminin dosyasındadır onu da zamanla göreceğiz.

   Diğer bir konu ise, bu gün işsizlik hat safhada. İki gün önce Organize Sanayi Bölgesinden aldığım verilere göre enerjideki düşüş % 13,5 mertebesindedir. Ama sokaktaki işsizliğe baktığımızda % 50 mertebesine ulaşmıştır. Burada bir terslik var. Bu tersliği bilmek istiyorum. Bilmek istiyoruz, vatandaş olarak, bu kentte yaşayan olarak, Oda olarak bilmek istiyoruz. Vatandaş iş, aş ve ekmek peşinde, siyasi partilerimiz, iktidarı da muhalefeti de hepsi oy peişinde. Kriz ise aldı başını gidiyor. Tabi ki bu kriz Türkiye'nin krizi değil Bu kriz global bir kriz. Ülkemizi 7-8 aydır bu kiriz etkiliyor. Avrupa da ise alınan tedbirler ile bu kriz en az hasarla atlatılmaya çalışılıyor. Ülkemizde ise maalesef kiriz ciddi bir şekilde ekonomimizi sarsmaya devam ediyor.

   Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız gelmeden önce söylediğim sözler kendisine idi. Şimdi tekrar etmem gerekiyor. Biz meslek odası olarak herkese aynı mesafedeyiz. Doğru bulduğumuz, doğru bildiğimiz ve inandığımız her şeyi söyledik ve söylemek zorundayız. Allah insanları diğer canlılardan ayrı yaratmış, fikir vermiş düşünce vermiştir. Doğru bildiklerimizi söylemek zorundayız. Bize göre doğru olanları söylediğimiz zaman, bu doğruları kabul etmeyenler tarafından bizler şer odağı oluyoruz, kadrolu muhalefet oluyoruz. Hayır bize göre doğru olan ve yanlış yapılan her şeyi meslek odası olarak söylemek durumundayız ve söylemek zorundayız da.

   Bizlerin de düşüncelerinde yanlışlıklar olabilir. Bu kapsamda yanlışlarımızı düzeltmemiz açısından da karşılıklı fikir alışverişi her zaman gerekli olduğu düşüncesi ile yapıcı eleştiriler ile bu kente en iyisini yapılmasını sağlamak da en önemli görevlerimiz arasındadır.

   Gerek Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza, gerekse ilçe Belediye Başkan adaylarımıza canı gönülden başarılar diliyorum.

24 Şubat 2009 

Ali PERİ

Başkan