ÜYELERİMİZE DUYURU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Kasım 2012 - 29 Haziran 2017

Mekanik Tesisat Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliği`nin ``Mekanik tesisat uzman mühendis belgesi için 1 yıl Mekanik Tesisat Stajı`` ile ilgili uygulama değiştirilmiştir.

Oda Yönetim Kurulunun 06.06.2012 tarihinde aldığı karar gereğince

a)      Mekanik Tesisat Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliğinin 6 maddesinin a-2 bendi gereğinceMekanik Tesisat Uzman Mühendis Belgesi alacak olan üyelerin "Mekanik tesisat uzman mühendis belgesi için ısı yalıtımı, sıhhi tesisat, ısıtma tesisatı konularında en az bir yıl süre ile tasarım-uygulama deneyimi kazanmış olma" koşulunu sağlamaları gerekmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası 44. Olağan Genel Kurulu`nun Ana Yönetmelik ve Yönetmelikler Komisyon Raporunun 4 no`lu kararı gereği Oda Yönetim Kurulu`na verilen yetki çerçevesinde anılan yönetmeliğin ilgili maddesi kapsamındaki Mekanik Tesisat konusunda tasarım-uygulama deneyimi (mekanik tesisat stajı) uygulamasının;

 

§  Üye, tasarım-uygulama deneyimi şartı olmadan Mekanik Tesisat Mühendis Yetkilendirme kursuna (7 gün) katılır.

§  Kurs sonunda, isterse daha önceki uygulamada olduğu gibi çalışacağı yeri önceden beyan ederek 1 yıl süreyle staj yapar ve "Mekanik Tesisat Uzman Mühendis Belgesi" almak için gereken Sıhhi Tesisat ve Isı Yalıtımı-Isıtma Tesisatı sınavlarına başvurmaya hak kazanır.

Ya da

 

  • Bir mekanik tesisat proje çalışmasını en geç 3 ay içerisinde hazırlayarak teslim eder ve Oda‘ca belirlenecek bir tarihte Proje Değerlendirme Kurulu`na projesini sunar. Proje Değerlendirme Kurulu`nun değerlendirmesi sonucunda başarılı olan üye, "Mekanik Tesisat Uzman Mühendis Belgesi" almak için gereken Sıhhi Tesisat ve Isı Yalıtımı-Isıtma Tesisatı sınavlarına başvurmaya hak kazanır.

-          Hazırlanacak projenin toplam kullanım alanı en az 2000 m² ve tesisat sınıfı en düşük 3B olmalıdır.

-          Proje değerlendirmesinde başarılı olamayan üyeden yeni bir proje hazırlaması istenir. Kurulda iki (2) kez başarısız olan üyenin tekrar Mekanik Tesisat Mühendis Yetkilendirme kursuna katılması ve yeni bir proje hazırlaması gerekir.

-          Proje Değerlendirme Kurulu; OYK/ŞYK onayı ile Oda/Şube MİEM Sorumlusu, Oda/Şube Mekanik Tesisat Komisyonları üyeleri ve/veya Mekanik Tesisat Hizmetleri konusunda faaliyet yürüten SMM üyelerden, kurul üye sayısı en az üç (3) en fazla beş (5) olacak şekilde belirlenir. " şeklinde değiştirilmiştir.