TMMOB’SUZ TMMOB YASASI...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Aralık 2012 - 29 Haziran 2017

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu 12.12.2012 TARİHİNDE ``RANTA, TALANA KARŞI DOĞAYI, YEŞİLİ, TOPRAĞIMIZI, SUYUMUZU SAVUNMANIN KARŞILIĞI; TMMOB’suz TMMOB YASASI.. KONULU BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

RANTA, TALANA KARŞI DOĞAYI, YEŞİLİ, TOPRAĞIMIZI, SUYUMUZU SAVUNMANIN KARŞILIĞI;

TMMOB`suz TMMOB YASASI...

Halkımızın çıkarlarını korumak, bilimsel uygulamaların hayata geçmesini sağlamak amacıyla; nükleer santraller, 2B yasası, özelleştirmeler, imar rantı merkezli TOKİ terörü planlama süreçleri gibi meslek alanlarımızla ilişkili tüm konularda elde edilen kazanımlar AKP iktidarı ve rant çevrelerini rahatsız etmiştir.

Siyasi iktidar olağan yollar ve seçimlerle ele geçiremediği TMMOB`yi şimdi kuruluş yasamızla oynayarak etkisizleştirmeye ve denetim altına almaya çalışmaktadır.

Edirne`de de ranta ve talana hizmet edeceğini gördüğümüz iki konuda imar plan değişikliklerini yargıya taşımış, hukuka aykırılığı mahkemece tespit edilerek yürütmesi durdurulmuştur. Ancak Israrla yeşil alan ve parkların; amacı dışında imara uygun olmayan, yani kaçak yapılarla ticarileştirilmesi, ranta dönüştürülmesi çabaları belediye ve AKP politikaları çerçevesinde devam etmektedir.

Ne yazık ki Edirne`de olduğu gibi tüm ülkede TMMOB`den rahatsız olan AKP iktidarı ve rant çevreleri çareyi TMMOB`yi etkisiz ve yetkisiz kılmak için yeni TMMOB yasası hazırlığı içine girmişlerdir.

 

TMMOB Yasası ile ne getirilmek istenmektedir?

Bu yasayla; muhalefet olan, direnen, mücadele eden TMMOB‘nin; dağıtılması, Bakanlığa bağlanması, merkezi bütünlüklü örgütlü yapısının parçalanması hedeflenmektedir.

Yasa tasarısı ile TMMOB‘nin merkezi yapısı dağıtılarak, "İl Odaları" ile meslek odalarımızın kendi rant politikalarına payanda yapılması amaçlanmaktadır. Torba yasa içindeki diğer yasa değişiklikleri ile birlikte mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı mesleklerini bilimsel ve kurumsal niteliğinden arındırılarak piyasalaştırılacak. Bakanlığın belirleyeceği mesleki yeterlilik ve sertifikalandırma koşulu ile meslektaşlarımızın mühendislik formasyonları kullanması vesayet altına alınacaktır. İl odalarına iktisadi teşekküller kurdurularak  kendi meslektaşları ile rekabet eden ticari kuruluşlar haline dönüştürülecektir. Bilinmelidir ki; AKP TMMOB Yasasını değiştirerek, Mühendislik, Mimarlık, Şehir Plancılığı hizmetlerini kamusal niteliğinden arındırarak rant politikalarına açma amacını gütmektedir.

 

Yeni sermaye birikimi politikaları ve rant uğruna yapılacak bütün bu değişiklikler deprem, yapı denetimi, kentsel dönüşüm süreçleri ve daha bir dizi toplumsal alanda çok ağır toplumsal sonuçlara mal olacaktır.

TMMOB Direnecek, Varlığını ve Mücadelesini Sürdürecek

TMMOB tarihi, bu ve benzeri türde baskı ve yıldırma politikalarına karşı verilen mücadelelerle doludur.

TMMOB bu yasaya karşı üyeleri ile birlikte direnecektir ve teslim olmayacaktır.

Bizler TMMOB‘ye bağlı Odaların Edirne Şubeleri, yüzlerce üyemizin demokratik ve katılımcı bir biçimde yapılan seçimleri ile görev başında olan Şube Başkanları ve İKK temsilcileri olarak; mesleğimize, meslektaşlarımıza ve Odalarımıza sahip çıkacak, birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve demokratik meslek kuruluşlarımızın tasfiyesine dur diyeceğiz.

Mühendis, mimar ve şehir plancılarının sesi kısılırsa, bu ülkenin sesi kısılır. Ormanlarımızı kıyılarımızı, madenlerimizi, mera alanlarımızı ve kentlerimizi vahşi kapitalizme teslim etmeyeceğiz. Geleceğimize sahip çıkacağız.

Örgütlü gücüne ve halkına güvenen TMMOB, bu yağmaya ve saldırıya sonuna kadar direnecek ve sonunda kazanan halkımız ve ülkemiz olacaktır.

 

Üyelerimize çağrı - imza kampanyası -

Odamızın kuruluş yasası olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yasasının değişiklik yapılarak TMMOB`yi etkisizleştirme çabalarına karşı TMMOB web sayfası üzerinden imza kampanyası başlatılmıştır.
TMMOB`yi etkisizleştirmeye yönelik yapılan yasa değişikliğine karşı başlatılan imza kampanyasına tüm üyelerimizin meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz.  http://www.tmmob.org.tr/ adresinden imza kampanyamıza katılabilinir.

 

 

Nihat ÇOLAK

TMMOB Edirne

İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri

İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi

 

 

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE ŞUBESİ

HARİTA MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ

MİMARLAR ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ

JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI EDİRNE TEMSİLCİLİĞİ` den OLUŞMAKTADIR