SOSYAL GÜVENLİK KURUMU EDİRNE İL MÜDÜRÜ'NE ZİYARET

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Ekim 2023

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu, SGK Edirne İl Müdürlüğü  ile 5 Ekim 2023 tarihinde TMMOB'nin "Boşuna mı Okuduk" kampanyası kapsamında görüşerek 2012 yılında imzalanan ve tek taraflı olarak iptal edilen SGK-TMMOB Asgari Ücret Protokolünün yenilenmesi talebinde bulundu.

Görüşmede; "Söz konusu Protokol ile sosyal güvenliğin toplumun tüm bireyleri için temel bir hak olduğu gerçeğinden hareketle sosyal güvenlik hakkından yoksun bırakan kayıt dışı istihdam ve emeklilik haklarının eksik tesisine etki eden ücretlerin SGK’ya eksik bildirimini önlemek, sosyal güvenlik kavramının temel bir hak olduğunu toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini ve bu hakkı koruyan kurumların tanıtılmasını sağlamak, vatandaşlarımızı yeni düzenlemeler ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak hedeflenmiştir.

İmzalanan bu protokol ile mühendis, mimar ve şehir plancılarının kayıt dışı istihdamı, emeklilik haklarına esas primlerin eksik bildirilmesi ve işverenlerin Kurumunuza ödediği primlerin eksiksiz yatırılması sağlanmıştır.

Kurumunuz ile Birliğimiz arasında işbirliği protokolünün yeninden imzalanması ile mühendis, mimar ve şehir plancılarının haklarının korunması, ayrıca kamunun zarara uğratılmasının engellenmesi tekrar mümkün olacaktır." denilerek protokol taslağı SGK İl Müdürlüğü yetkililerine iletildi.