SMM BÜRO TESCİL VE YETKİ BELGESİ VİZE/ONAY İŞLEMLERİ HK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Kasım 2010 - 07 Temmuz 2017

Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği gereğince SMM Büro Tescil Belgeleri ve Mühendis Yetki Belgelerinin 01.12.2010 tarihinden başlamak üzere, en geç 31.12.2010 tarihine kadar vize işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.

Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği gereğince SMM Büro Tescil Belgeleri ve Mühendis Yetki Belgelerinin 01.12.2010 tarihinden başlamak üzere, en geç 31.12.2010 tarihine kadar vize işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir. 2011 yılı içerisinde SMM‘lerce verilen hizmetlerin (Proje mesleki denetimleri, LPG‘li araçlara yönelik Sızdırmazlık ve Montaj Tespit Raporu vb.)yürütülebilmesi ve Oda mesleki denetiminin yapılabilmesi için belge vize işleminin yapılmış ve Oda Bilgi Yönetim Sistemine işlenmiş olması gerekmektedir.

 

Yıl sonunda belge yığılmalarının olmaması için belge vize işlemlerine yönelik başvuruların ekli formatta tanımlı belgeleri içerecek şekilde ve 01-31 Aralık 2010 tarihleri arasında  yapılması gerekmektedir. Belge vize işlemini tamamlamayan büroların 1 Ocak 2011 tarihi itibarı ile yürütmüş oldukları SMM hizmetlerine ilişkin mesleki denetim yapılamayarak belge vize işlemi tamamlanıncaya kadar sistemden (OBYS-Oda Bilgi Yönetim Sistemi ) onay ve rapor düzenleme işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

 

Bilgilerinize sunarız.

                                                                                                                      Saygılarımızla,

 

 

Belge Yenileme Ve Belge Vize İşlemleri İçin Başvuru ve  Aranacak Belgeler; 

a- SMM Büro Tescil Belgesi vize ve yenileme için firmalarca yapılması gereken işlemler;

·         Eski Büro Tescil Belgesi ve/veya vizelenecek Büro Tescil Belgesi aslı

·         Mühendisin 2 adet fotoğrafı

·          2011 yılı için vizeleri yapılmış Mühendis Yetki Belgeleri

·         SMM işveren ya da ortaksa, Bağ-Kur son makbuzu veya kaydının devam ettiğine dair yazı,

·          SMM, çalışan durumundaysa son 4 aylık SGK Prim Bildirgesi ve 01.01.2011-31.12.2011 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Aylık Asgari Brüt Bedel 1.650 TL. olan Hizmet Sözleşmesi (2011 yılı ikinci 6 aylık zaman diliminde Asgari Brüt Bedel değişikliği bilgisini 01.07.2011 tarihinden itibaren Şubemizden alabilirsiniz.)

·         Büro Tescil Belgesi 2011 yılı vize ve yenileme bedeli 60 TL.‘dir.

(Firma ünvanı, adresi ve SMM Hizmeti veren mühendiste herhangi bir değişiklik yoksa yukarıdaki evraklar vize işlemi için yeterlidir. Belgede vize yeri kalmamışsa yada Tescile Esas bilgilerde ( adres vb.) değişiklik varsa  yenileme işlemi için  değişikliğe esas belgeler tamamlanarak Büro Tescil Başvuru Formunun doldurulması ve işveren tarafından imzalanması gerekmektedir.)

 

b- Yetki Belgesi yenileme için mühendisin yapması gereken işlemler;

·         Eski Mühendis Yetki Belgesi

·         Mühendisin 2 adet fotoğrafı

·         Oda Kimlik Kartı fotokopisi (güncel tarihli)

·         Mühendisten Dilekçe (Yetki Belgesinin yenilenmesi hk.)

·         Yetki Belgesi 2011 yılı yenileme bedeli 15 TL.‘dir.

 

Önemli Not :

·         *Gözetim ve Yeniden Belgelendirme Kriterleri kapsamında, uzmanlık alanınızda en az 70 puana sahip olmanız gerekmektedir.

·         *Bu işlemleri yaparken 84 TL olan 2011 yılı aidatınızın ödemesini yapmanız gerektiğini hatırlatırız.

 

Yukarıdaki işlemlerin dışında Büro Tescil firmalarındaki adres, ünvan ve SMM Mühendis değişikliği gibi farklı durumlar için Şube‘ye müracaat etmeden önce 0 284 4448666 numaralı telefondan (3 dahili hat) Canan CAN‘ a ulaşıp, yapılması gereken işlemler konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.