ŞANTİYE ŞEFLİĞİ BELGESİ TANZİMİ HAKKINDA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Haziran 2008 - 04 Temmuz 2017

Şantiye şefliği, yapım işi yürütülen şantiyede, SÜREKLİ OLARAK TAM GÜN ÇALIŞAN MÜHENDİS VE MİMARLAR tarafından yürütülen bir iştir.

Şantiye şefliği, yapım işi yürütülen şantiyede, SÜREKLİ OLARAK TAM GÜN ÇALIŞAN MÜHENDİS VE MİMARLAR tarafından yürütülen bir iştir. Şantiye şefliği yapan bir mimar ve mühendisin başka bir işle uğraşması  506 sayılı yasaya tabi olması nedeniyle de mümkün değildir.

Yapı İşleri yürütülecek şantiyelerde şantiye şefi olarak görevlendirilecek makine mühendislerinin şantiye şefi olarak deneyimlerini belgelemeleri (İş bitirme Belgesi) gerekmektedir. Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği ekinde yer alan Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesini (EK-1)  yapı müteahhidi ile imzalanarak (EK-2)deki taahhütname ile birlikte şubemize dilekçe ekinde başvurulması durumunda MMO ŞANTİYE ŞEFLİĞİ BELGESİ düzenlenebilecektir.

Başvuru Esnasında Aranacak Belgeler;

1-Almış olduğu ücretin Oda tarafından belirlenen mühendis asgari ücretlerine (1.150 YTL/ay bürüt) uygun olduğunun tesbitine ilişkin her ikitarafında  ıslak imzasının bulunduğu "Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesi  Ek-1"

2-Ek-2‘de yer alan Taahhütname‘nin üyeye imzalatılması ve ıslak imzalı bir örneğinin Şube tarafından saklanması,

3- Şantiye Şefliği Belgesi  işlemleri için 20 YTL Belge Ücreti alınması