ÖNEMLİ DUYURU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Aralık 2012 - 29 Haziran 2017

Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği gereğince SMM Büro Tescil Belgeleri ve Mühendis Yetki Belgelerinin 01.12.2012 tarihinden başlamak üzere, en geç 31.12.2012 tarihine kadar vize işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.

2013 yılı içerisinde SMM`lerce verilen hizmetlerin (Proje Mesleki Denetimleri, LPG`li araçlara yönelik Sızdırmazlık ve Montaj Tespit Raporu vb.) yürütülebilmesi ve Oda mesleki denetiminin yapılabilmesi için belge vize işleminin yapılmış ve Oda Bilgi Yönetim Sistemine işlenmiş olması gerekmektedir. 

 Yılsonunda belge yığılmalarının olmaması için, belge vize işlemlerine yönelik başvuruların ekli formatta tanımlı belgeleri içerecek şekilde ve 01-31 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. 1 Ocak 2013 itibariyle ücretlendirme 2013 yılı için belirlenen ücretler üzerinden yapılacak olup, belge vize işlemini tamamlamayan büroların 1 Ocak 2013 tarihi itibarı ile yürütmüş oldukları SMM hizmetlerine ilişkin mesleki denetim yapılamayarak belge vize işlemi tamamlanıncaya kadar sistemden (OBYS-Oda Bilgi Yönetim Sistemi ) onay ve rapor düzenleme işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

 BÜRO TESCİL BELGESİNİN VİZELENMESİ İÇİN İSTENEN KOŞULLAR

1.  Geçmiş yıla ait Büro Tescil Belgesinin getirilmesi.

2. SMM`in uzmanlık alanlarını belirleyen Mühendis Yetki Belgelerinin 2013 yılı vizelerinin yapılabilmesi için asılları (yetki belgesi vize bedeli 15 TL), ve uzmanlık alanına göre Gözetim Etkinlikleri kapsamında 70 (yetmiş) puana sahip olması,

3. Oda tarafından verilen Tescil Belgesi Başvuru Belgesinin doğru ve eksiksiz olarak doldurulması, imzalanması ve kaşelenmesi, (yazımız ekindedir)

4. SMM;

4.1.Kendi hesabına veya ortak çalışıyorsa başvuru tarihi itibariyle Bağ-Kur Prim Makbuzu veya bağlı bulunduğu SGK`dan alınmış kurum onaylı borç dökümü ya da yazı,

4.2.Ücretli çalışıyor ise; 2012 yılına ait aylık SSK bildirgeleri ve 1 yıllık hizmet sözleşmesi, 

5. Firmanın adres bilgilerinde değişiklik varsa; vergi levhasının onaylı fotokopisi, yeni adrese göre kira kontratı veya tapu fotokopisi, sermaye şirketi ise Ticaret Sicil Gazetesi`nde yayımlanmış adres değişikliği ilanı ve şirketin noter onaylı imza sirküleri, Ticaret ve Sanayi Odası Faaliyet Belgesi,

6. Tescil Belgesi yenileme ve vize bedeli: 60 TL

7. Adres değişikliği nedeniyle ortaya çıkan yenileme bedeli: 60 TL

8. Mühendis değişikliği nedeniyle ortaya çıkan yenileme bedeli: 130 TL

9. 2013 yılı üye ödenti bedeli: 84 TL olarak tahsil edilecektir.

 

NOT:

1) 2012 yılında, ücretli çalışan SMM üyelerimizin, aylık SSK bildirgeleri (asgari brüt ücret 2.300 TL) fotokopisi, her ay tarafımıza iletilmelidir.

2) Vize hanesi dolan belgelerin yenilenmesi için yukarıda belirtilenlere ilave olarak 1 adet vesikalık fotoğraf, dilekçe ve nüfus cüzdanı fotokopisi gelecektir.