ODAMIZ İLE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Yayına Giriş Tarihi
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında Enerji ve Çevre Teknolojileri İnovasyon Merkezi kapsamında 04 Şubat 2011 tarihinde Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Senato Odası’nda işbirliği protokolü imzalandı.
Odamız ile Namık Kemal Üniversitesi arasında işbirliğinin oluşturulması, ortak çalışmaların yapılması, AR-GE olanaklarının ortak kullanılması, Üniversite, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi ve sanayi kuruluşları tarafından ortak projelerin gerçekleştirilmesi ve uygulanmaya alınması amacıyla imzalan protokol toplantısına, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan ORAK, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Başkanı Cumhur PEKDEMİR ve yönetim kurulundan Semiha ÖZTUNA, Mustafa GÜL, Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı Necmi GÜNDÜZ, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özer GÖKTEPE, Çorlu Mühendislik Fakültesi Makina Bölümü Başkanı Prof.Dr. Ayşen HAKSEVER, Makina Bölümü öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Uğur AKYOL, Yrd.Doç.Dr. Bahar UYMAZ, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK ve NKÜ Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Öğr.Gör. Filiz ÖNDER katıldı.
TMMOB Makina Mühendisleri Edirne Şubesi Başkanı Cumhur PEKDEMİR, "Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz bizim için önemlidir. Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde imzaladığımız bu anlaşmayla yapılan çalışmaların sağlıklı olması için bir denge oluşturacağımız düşünüyorum. Bizim bu ülkeye borcumuz var ve bizde bu borcu yaptığımız ortak çalışmalarla ödeyeceğiz" dedi.
Enerji ve Çevre Teknolojileri İnovasyon Merkezi kapsamında imzalanan protokolde Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, "Namık Kemal Üniversitesi olarak Trakya Bölgesine yönelik inovasyon merkezi için sanayicilerle yaptığımız işbirliğinin yanı sıra, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi`nin de bu işbirliğine katılması bizleri memnun etti. Sizlerin de bu platforma destek olmanız bizim için önemlidir.
İnovasyon yapmak, inovasyon konseptini yaygınlaştırmak ve rekabeti güçlendirmek, sürdürülebilir kalkınmayı ve ihracat artışını sağlamak günümüz endüstrisinin ve ülkemizin gelişme ivmesini hızlandıracaktır. İnovasyon yapmak için kaynak sağlayan DPT, TÜBİTAK, SANTEZ gibi kuruluşlarla AR-GE çalışmaları her geçen gün daha da önem kazanmıştır. Bu bağlamda inovasyon merkezleriyle gerek sanayi kuruluşlarının, gerek sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin bir araya geldiği bir platform oluşturarak, sanayi kuruluşlarının problemlerine yönelik fikirler geliştiren, çözüm önerileri getiren ve projeler oluşturarak rekabet gücümüzü arttıran bir imkan elde edeceğiz.
Üniversite-sanayi işbirliğini hedeflediğimiz bu protokolle hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımıza inanıyorum. Türkiye`de üniversite-sanayi işbirliği yapılmasına büyük bir ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı karşılamak ve lokomotif işlevini görmek için üniversitelerin inovasyon merkezleri önem kazanmıştır. Çünkü üniversitelerin inovasyon merkezleri olmadan, AR-GE yapılması, inovasyon yapılması zor oluyor. Aynı zamanda inovasyon merkezleri ile üniversitedeki beyin gücü de harekete geçirilmiş olacaktır" dedi