İŞ MAKİNALARI OPERATÖR(KULLANICI)KURSLARI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Haziran 2011 - 30 Haziran 2017

TÜM FORKLİFTLER, ELEKTRİKLİ ÇEKİCİLER, GEZER KÖPRÜ VİNÇ, KULE VİNÇ,

MOBİL VİNÇ, YÜKSELEN HİDROLİK PLATFORM (BÖCEK), ÇOK ATAŞMANLI İŞ MAKİNALARI, KALIP KALDIRMA/TAŞIMA ÖZEL MAKİNALARI, FABRİKALARDA KULLANILAN HER ÜRLÜ ÖZEL KALDIRMA MAKİNALARI, PALETLİ EKSKAVATÖR, PALETLİ DOZER, KAZIK MAKİNASI, DELGİ MAKİNASI, SİLİNDİR VB  kullanıcıların (operatörlerin) eğitimleri ve eğitimde başarılı olanların "Operatör Belgesi" ilgili kanun,tüzük ve yönetmelikler gereğince işyerinde kullanılmak üzere Odamız tarafından verilmektedir.

  Karayolunda kullanılabilen türden iş makinaları için Şubemizden alınan operatörlük belgeleri "G SINIFI"sürücü belgesi başvurusunda kullanılamamaktadır.

  AMAÇ

İş makinaları çağdaş, planlı ve sağlıklı kentlerin oluşumunda; imar, inşaat ve sanayi işlerinde yaygın kullanımı ile yaşantımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Yaygın ve önemli olan iş makinalarının kullanımından sorumlu olan operatörlerin bilgi donanımlarının arttırılması, iş makinalarının güvenli çalıştırılması, enerji ve zaman tasarrufu açısından son derece önemlidir. Ayrıca "meslek alanları ile ilgili konularda sanayinin gereksinimi olan her kademedeki teknik personelin yetiştirilmesi için gerekirse ilgili kuruluşlarca işbirliği yaparak eğitimler düzenlemek ve belgelendirmek" Odamız amaç maddelerinden biridir.

 EĞİTİMCİLER

Eğitimler, iş makinaları konusunda uzman makina mühendisleri üyelerimiz tarafından verilmektedir.

 KATILIMCILARA AİT GEREKLİ BELGELER VE KOŞULLAR

 Katılımcı eğitimini alacağı iş makinası ile ilgili personel olmalıdır.

İki adet fotoğraf (fotokopi, taranmış vb. olmamalıdır),

Öğrenim belgesi örneği veya fotokopisi : En az ilköğretim okulu mezunu olmalıdır (Ancak,4306 sayılı kanunun yürürlülük tarihi olan 16 Ağustos 1997`den önce mezun olanların ilkokul mezunu olması yeterlidir)

T.C. kimlik no yazılı nüfus cüzdan örneği veya fotokopisi (18 yaşını bitirmiş olmalıdır)

* Sağlık raporu aslı (Yönetmeliğe uygun olarak alınmış "iş makinası kullanır" veya "G sınıfı sürücü olur" şeklinde karar verilmiş sağlık raporu olmalıdır) Sağlık ocağından alınabilir.

Sabıka kaydı aslı

Kan grubu belge fotokopisi

 KATILIM BEDELİ

  • 350 TL/Kişi Başı

(Odamız 3065 sayılı KDV kanunu`nun 17.maddesine göre KDV`den muaftır).

ÖDEME

Eğitim ücretinin eğitim başlama tarihinden önce   İş Bankası Edirne Şubesi(1300) İBAN NO :TR 57 000 64 00000 113000 850444 nolu hesaba veya Şube ve Temsilciliklerimize yatırılması gerekmektedir. 

BAŞVURU ve DETAYLI BİLGİ İÇİN

Tel: (0-284) 236 08 00 dh:4

e-Posta:egitim.edirne [at] mmo.org.tr 

İlgili Kanun, Tüzük ve Yönetmelikler

İş Kanunu, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası İş Makinaları Kullanıcısı(Operatör) Kurs Yönetmeliği, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği, Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği, Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği