ENGELLERİ AŞMAK İÇİN HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK YENİLİKLER

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Temmuz 2011 - 30 Haziran 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube tarafından düzenlenecek olan Necdet Eraslan Proje Yarışması 2011’in konusu “Engelleri Aşmak İçin Hayatı Kolaylaştıracak Yenilikler” olarak belirlenmiştir.

Ekte etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğiniz linkler yer almaktadır.

http://www.mmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=23037&tipi=1&sube=10

http://www.endustriyel-otomasyon.org/_dokuman/necdet-eraslan_brosur_2011_05_31.pdf

 V. NECDET ERASLAN PROJE YARIŞMASI 2011

  "ENGELLERİ AŞMAK İÇİN HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK YENİLİKLER"

 

PROJENİN AMACI

Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle hareketi kısıtlanmış ya da tamamıyla ortadan kalıkmış kişilerin, herkesten farksız yaşaması için, mühendislik bilgi birikimi ve deneyimi gerekli olsun ya da olmasın, hareket kısıtlılığını kısmen ya da tamamen ortadan kaldıracak olan araç, gereç ve sistemleri ortaya koymak, var olanları daha da iyileştirmektir.

 PROJENİN KAPSAMI

Yukarıdaki amaçlar doğrultusunda hareket kısıtlılığını kısmen ya da tamamen ortadan kaldıracak:

• Beden üzerinde kullanılabilen araç, gereç, ekipman ve cihazlar,

• Evde ve sokakta yaşamı kolaylaştırabilecek her türlü tasarımlar,

• Aynı maksatlı diğer buluşlar.

 

PROJENİN ÖDÜLLERİ

Birincilik Ödülü : 10.000 TL

İkincilik Ödülü : 6.000 TL

Üçüncülük Ödülü : 4.000 TL

 

KİMLER KATILABİLİR?

Yarışma Bilim Kurulu`nda yer alan firma temsilcileri ve firmaların çalışanları ile Makina Mühendisleri Odası çalışanları hariç herkese açıktır.

 

YARIŞMA KOŞULLARI

Özgün olması kaydıyla herçeşit proje yarışmaya kabul edilecektir. Buna göre projelerin aşağıdaki konu başlıklarından  hangisine daha uygun olduğu, katılımcı tarafından belirlenecektir.

• Buluş önerisi

• Yenilikçi ürün (inovasyon)önerisi

 

ÖNEMLİ TARİHLER

25 Temmuz 2011

Proje özetlerinin gönderilmesi

22 Ağustos 2011

Sonucun proje sahiplerine bildirilmesi

 

ETKİNLİK YER ve TARİHİ

21 EKİM 2011

Fulya Fuar ve Kongre Merkezi Beşiktaş / İstanbul

   

İLETİŞİM

Makina Mühendisleri Odası 
İstanbul Şubesi

Katip Mustafa Çelebi Mah. İpek Sok. No:9 Beyoğlu/İstanbul

Tel: 0212 444 86 66 - 252 95 00 D: 119-160 Faks: 0212 249 86 74

E-Posta: endustriyelotosem [at] mmo.org.tr    gelecekteksem [at] mmo.org.tr http://www.endustriyel-otomasyon.org/   http://www.geleceginteknolojileri.org/