EDİRNE BELEDİYESİ İLE ASANSÖRLERİN PERİYODİK KONTROLLERİNE YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Ağustos 2018

03 AGUSTOS 2018 tarihinde Edirne Belediyesi ile Şubemiz arasında Şehir Merkezindeki Asansörlerin periyodik kontrollerine yönelik protokol imzalandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, protokol kapsamında yapılacak denetimlerin halkın can güvenliği ile doğrudan ilgili olduğunu söyledi. Yönetmelik kapsamında idare olarak bu denetleme yetkisini Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi’ne verdiklerini belirten Gürkan, bu zamana kadar yapılan uygulamalar sonucunda şehir merkezindeki asansörlerin periyodik olarak sıkı bir şekilde denetlendiğini ve asla taviz verilmediğini ifade etti. Gürkan, “Maalesef ülkemizde ölümle sonuçlanan asansör kazaları meydana geliyor. Teknoloji insanların hayatını kolaylaştırmak için var ancak denetlemediğiniz teknoloji bir süre sonra insanın yaşamına da mal oluyor. Yönetmeliğin uygulamaya başladığı yıldan bu yana denetimler düzenli ve planlı olarak devam etti ve ediyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için bütün kararları ve kuralları uygulayacağız” dedi.

Protokol kapsamında Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Asansör Kontrol Merkezi, şehirdeki tüm asansörlerin periyodik kontrollerini yapacak. Kontroller sonucunda güvensiz olarak nitelendirilen Kırkmızı Etiket, kusurlu olarak nitelendirilen Sarı Etiket, hafif kusurlu olarak nitelendirilen Mavi Etiket ve kusursuz olarak nitelendirilen Yeşil Etiket düzenlenecek. Kontrollerde kırmızı etiketli durumda olan binalara 60 gün, sarı etiketli binalara 120 gün, mavi etiketli binalara da 1 yıl süre verilerek gerekli düzenlemelerin yapılması istenecek. Son kontrollerde bu düzenlemelerin yapılmaması durumunda o binalardaki asansörler mühürlenecek ve bina sorumluları hakkında yasal işlem yapılacak.

Protokolde, Edirne kent merkezinde 2251 adet asansörlü bina bulunduğu, 2018 yılı başından bu zamana kadar yapılan kontrollerde, 679 asansörün kontrol edildiği ve bunlardan 209’unun kırmızı etiket, 327’sinin mavi etiket, 1’inin sarı etiket ve 142’sinin yeşil etiket ile kaydedildiği, gerekli düzenlemeleri yapmayan binalardaki 96 asansörün mühürlenerek işlem dışı bırakıldığı da belirtildi.

Bu arada yönetmelikte yapılan düzenleme kapsamında, asansör kontrollerini yaptıracak bina sorumlularının ödeyeceği ücretler de yeniden belirlendi. Buna göre 0-5 kat arası kontroller için 188,30.-TL + KDV, 6-10 kat arası için 213,40.-TL + KDV, 11-15 kat arası için 251.-TL + KDV ve 16-20 kat arası için de 301,10.-TL + KDV ücret alınacak.