BASINA VE KAMUOYUNA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Edirne Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Kasım 2010 - 07 Temmuz 2017

UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ İLE KAZAN YAKMA SİSTEMLERİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Anayasanın 135.Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

            Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi  etkinlik alanı Kırklareli ve Tekirdağ illerini kapsayan bir bölge şubesi  durumundadır.

         TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin 6. maddesinde de belirtildiği üzere Odamızın kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, makina mühendisliği hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman makina mühendisleri tarafından yapılmasını sağlamak ve bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak yer almaktadır.

         Yukarıda verilen yönetmeliğimizin odamıza yüklediği ülke ve toplum yararına çalışma yapma  ilkesinden hareketle etkinlik alanımızda bulunan tüm il ve ilçe belediyeleri ile görüşmeler yapılarak kanunların belediyelerimize denetim yetki ve sorumluluğunu verdiği ancak  belediyelerimizin gerek teknik imkanlarının gerekse de yeterli sayıda teknik personellerinin bulunmaması nedeniyle yerine getiremediği  asansörlerin, kalorifer kazanlarının imar kanunu ve ilgili standartlara uygunluğunun kontrolleri ,periyodik bakımlarının yapılması,çevre kirliliğinin önlenmesi açısından yapılması gereken teknik denetimler ve eğitimler konusunda yapabileceklerimiz anlatılmış ve Edirne,Lüleburgaz,Kırklareli,Keşan Belediyeleri ile protokoller  imzalanarak uygulamaya geçilmiştir.

          Bu gün Uzunköprü Belediyemizle imzalanacak olan bu protokolün hayata geçirilmesi ile Uzunköprü ilçemizde bulunan kazan dairelerin hepsi hazırlanan paremetreler doğrultusunda tek tek kontrol edilecek böylece Uzunköprü ilçemizin kazan envanteri çıkarılacak,kazan dairelerinin ilgili kanun ve standartlara uygun hale getirilerek konutların,konut sakinlerinin,kalorifercinin can ve mal güvenliği açısından daha iyiye duruma gelmesi sağlanacak; ayrıca yapılacak eğitim çalışmaları ile site yöneticileri ve kazanları yakan personelin bilinçlenmesi sağlanacaktır.Bu sayede  ısınmada kullanılan yakıtta önemli oranda  tasarruf edilmesinin yanı sıra tekniğine uygun yakma ile ısınmadan kaynaklı hava ve çevre kirliliğinin azaltılması sağlanmış olacaktır.

          Uzunköprü ilçemizin daha çağdaş daha temiz bir belde olması için çalıştığını bildiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Enis İŞBİLEN'e  bu amacına  bir katkı sağlama imkanını odamıza sağladığı için teşekkür ediyoruz.

                                                                                                                   Saygılarımızla.

 

                                                                                       Cumhur PEKDEMİR

                                                                                        MMO EDİRNE ŞUBESİ

                                                                                       YÖNETİM KURULU BAŞKANI