Şubemiz 4. Danışma Kurulu Toplantısında bir buçuk yıllık çalışma dönemi değerlendirildi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Haziran 2011

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantıyı MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Başkan Vekili Fikri Düşünceli, Şube Sekreteri Ercüment Cervetaoğlu, Şube Saymanı Fikret Çaral, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Güner Mutlu ve Şube Müdürü Serdar Sönmez' den oluşan heyet yönetti.

Toplantının ilk bölümünde Bursa MMO‘ nun çalışmaları masaya yatırılırken, şube çalışmalarının geliştirilmesine ilişkin eleştiri ve öneriler dile getirildi.  Şube Başkanı Mart, dönem içerisinde çok sayıda etkinlik yaptıklarını ifade ederek,  yapılan çalışmaların rapor halinde internet sayfasında yayınlandığını belirtti. Başkan Mart, özetle Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesinin 5.895 üyesiyle bölgede önemli bir meslek örgütü olarak çeşitli isim altında 631 adet toplantı gerçekleştirdiklerini, denetim, eğitim, sosyal ve bilimsel etkinlerle Şube genelinde yapılan çalışmalarda 13.500‘ i üye olmak üzere toplam 135.000 kişi ile temas edildiğini belirtti.

 

636 SAYILI KHK

Toplantının ikinci bölümünde ise, seçim döneminde Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan 11 adet Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ele alındı.

Bursa MMO Başkanı İbrahim Mart konuyla ilgili olarak, 6223 sayılı Yetki Yasası‘na göre KHK‘ların yalnızca olağanüstü durumlarda çıkarılabileceği, seçim dönemi veya öncesinde ise TBMM tarafından herhangi bir olağanüstü hal ilanının yapılmadığı açıklamasında bulundu.

12 Haziran seçimleri öncesinde çıkan torba yasa ile ilgili olarak ise, "Kamuoyuyla paylaşılmadan ve mecliste yeterince görüşülmeden torba usulüyle yasalar çıkarılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz" ifadesini kullanan İbrahim Mart, "636 sayılı KHK ile Bayındırlık ile Çevre ve Orman Bakanlıkları birleştirilerek Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı adı veriliyor. Bu aslında çevrenin ve ormanlarımızın şehircilik adı altında mahvedilmesi için yapılan bir çalışmadır. Esas önemli olan konu ise, AKP Hükümeti, yine aynı KHK ile meslek odalarının yapılarını ve karar alma mekanizmalarını kendi denetimi altına alarak, demokratik yollardan ele geçiremediği kurumları, etrafından dolanarak ele geçirmeye çalışıyor" diye konuştu.

İbrahim Mart, kendilerini kamuoyuna ‘hayırcı‘ olarak göstermek isteyenlerin olduğunu ifade ederek, "Biz hayırcı ya da ‘istemezzük‘çü değiliz. Kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olarak, Ülkemizde, kentimizde yapılanları ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda değerlendirdirüyoru ve olumsuz bulduğumuz noktaları kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Danışma Kurulu üyeleri, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı ile Meslek Odalarının düzenlenmesine tepki göstererek, yapılması gerekenlere ilişkin önerilerini dile getirdiler.