Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri Yerel Sempozyumu Gerçekleştirildi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Mart 2011

Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri Yerel Sempozyumu TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Bandırma İlçe Temsilciliği ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Bandırma İlçe Temsilciliği tarafından 11 - 12 Mart 2011 tarihinde Gönen ve Bandırma'da gerçekleştirildi.

Sempozyuma Oda Yöneticilerimiz, Bakanlık ve Kamu Kurumları temsilcileri, Sektör temsilcileri, Akademisyenler, bilim insanları ve üyelerimiz etkin katılım göstermişlerdir. Sempozyum kapsamında, iki gün boyunca 5 oturumda toplam 20 adet bildiri sunulmuş, bir panel ve Bandırmada bir Rüzgar Santraline teknik gezi düzenlenmiştir. Gönen kaymakamlığı, Gönen Belediye başkanlığı, Gönen Ticaret Odası, Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediye başkanlığı ve Bandırma Ticaret Odası tarafından büyük ilgi gösterilen Sempozyum 700` ü aşkın katılımcı tarafından izlenmiştir.

Sempozyum kapsamın yapılan 5 oturumda "Rüzgar Enerjisinin Enerji Kaynaklarındaki Yeri ve Ülkemiz İçin Önemi", "Ülkemizin ve Özellikle Bölgemizin Rüzgar Enerjisi Potansiyeli", "Rüzgar Türbini Seçimi, Rüzgar Enerjisi Dönüşüm Sistemleri", "Rüzgar Enerjisi Yatırımları, Teşvikler ve Kurulum Maliyetleri", "Rüzgar Enerjisi Uygulamaları ve Çevresel Etkileri" konu başlıklarında toplam 20 bildiri sunulmuştur.

Sempozyumun son oturumunda gerçekleştirilen panelde ise, "Ülkemizin Yenilenebilir Enerji Politikaları" başlığında ilgili konular taraflarca ayrıntıları ile tartışılmış olup somut  görüş ve öneriler üretilmiştir.