ODAMIZIN KURULUŞUNUN 68. YILI PLAKET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Aralık 2022

Odamızın kuruluşunun 68. yıl dönümü dolayısıyla, meslekte 25., 40. ve 50. yılını dolduran üyelerimize onur plaketleri takdim edildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Geleneksel gecesi, 10 Aralık 2022 tarihinde Podyum Davet’te gerçekleştirildi. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel’in yaptığı gecede, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener de bir konuşma yaptı.

“Odamızın sonsuza kadar yaşamasını ve tüm meslektaşlarımıza sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullanan Taşkınsel şöyle konuştu:

“Bugün TMMOB’nin en büyük Odası haline gelen MMO, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, yurtsever bir çizgide, çözümler öneren bir yaklaşımla, bütün birikimlerini, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir.

Şube olarak bizler, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil olmaya çalışıyor, diğer yandan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve her türlü destek çalışmaları düzenliyoruz. Bir yandan da, asli görevimiz olan Kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz.

Odamızın ve Şubemizin bugünlere gelmesinde ve bu güçlü yapıya sahip olmasında, bu güne kadar emeği geçen, Odamızın ve Şubemizin her kademesinde görev alan başta Oda, Şube ve Temsilcilik Başkanlarımız olmak üzere; yönetim kurulu, denetleme ve onur kurulu üyelerimize, komisyon üyelerimize, iş yeri temsilcilerimize, aidatlarını düzenli ödeyen tüm örgütlü üyelerimize ve tabi ki Oda /Şube / Temsilcilik çalışanlarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum.

Bu uzun maratonda, aramızdan ayrılmış olan, yitirdiğimiz tüm değerlerimizi de bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

MMO 68. Yılında da;Tek adam rejimine karşı demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve halk egemenliğini; çevre ve halk düşmanı rant projelerine karşı doğayı ve toplumu; ırkçı-gerici politikalara karşı laikliği, barışı ve kardeşliği; hukuksuzluklara karşı haklarımızı; sömürü düzenine karşı emeği ve alınterini; ayrımcı, cinsiyetçi, dışlayıcı politikalara karşı eşitlik ve özgürlükleri savunmaya devam edecektir.

MMO, geçmişte olduğu gibi 68. yılında da; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "yurtta barış, dünyada barış" anlayışıyla ülkemizde, bölgede ve dünyada savaşa karşı barışı, kin ve nefrete karşı kardeşliği, bir arada özgür, eşit yaşamı savunmaya, bağımsız Türkiye mücadelesini büyütmeye devam edecektir.

Bizler, “Kentin sakini değil, sahibi olma” anlayışı ile; ülke, kent ve demokrasi mücadelesinde, olmaya devam edecektir.

Bilinmelidir ki; MMO, tüm saldırı ve hedef göstermelere rağmen dün olduğu gibi bugün de, kamu ve toplum yararı için çabalamaya, ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, aklın ve bilimin ışığında gerçekleri haykırmaya devam edecektir. Yaşasın TMMOB, Yaşasın MMO.”

Konuşmaların ardından, meslekte 50., 40. ve 25. yılını dolduran TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Üyelerine Onur plaketleri takdim edildi. Etkinlik, müzik dinletisinin ardından sona erdi.