MMO 57 YILI GERİDE BIRAKTI...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Aralık 2011

TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nın (MMO) 57. Kuruluş yıldönümü Bursa Şubesi tarafından Almira'da düzenlenen Geleneksel Dayanışma Gecesi'nde kutlandı. Çok sayıda MMO Bursa Şubesi üyesinin katıldığı etkinlikte ayrıca meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduranlara da plaket verildi.

Etkinlikte konuşan MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart sözlerine meslektaşlarına 100 yıllık sağlıklı ve mutlu meslek yaşamı dileyerek başladı. TMMOB MMO`nun Anayasa gereği 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğunu anımsatan Başkan Mart, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilimsel teknik temeller ve yurtsever bir çerçevede çözümler öneren bir yaklaşımla çalışmalarını sürdüren MMO, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek örgütü olarak, bütün birikimlerini ülkemizin gelişmesi, bağımsızlığı, sanayileşmesi, kalkınması, hakça bölüşüm, barış ve demokratikleşmeden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir. TMMOB bağlı 23 Meslek Odasından biri olan MMO, bugün ülke genelinde yaygın örgütlü yapısı, 82 bini aşan üye sayısı ve yaptığı yüzlerce etkinlikle, ülkemizin Sanayileşmesine ve Demokratikleşmesine sunduğu katkılarla, ülkemizin en etkin meslek örgütlerinden biridir."

NİTELİKSEL VE NİCELİKSEL BÜYÜKLÜK

MMO Bursa Şubesi` ise bağlı Balıkesir, Çanakkale, Yalova İl temsilciliği, Bandırma, Edremit, İnegöl İlçe temsilciliğinin yanı sıra 3 Merkezi Denetim Bürosu olduğunu belirten Başkan Mart  "Odamız 4` ü danışman 50 çalışanı, 125 işyeri temsilcisi, 263 komisyon üyesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi`ndeki 913 Öğrenci Üyesi ve 6 bin 051 üye sayısı ve yaptığı yüzlerce etkinlikle Güney Marmara Bölgesinin en etkin Meslek Örgütü konumundadır. Bu vesileyle, 1954 yılından bu yana Odamızın ve Şubemizin bugünlere gelmesinde, taş üstüne taş koyarak emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyor, aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı saygı ile anıyoruz" diye konuştu.  İki yıllık oda faaliyetlerini özetleyen Başkan Mart şunları söyledi:

 "Dönem başında Şubemizin yeni hizmet binasına taşınması, Çanakkale İl temsilciliği ve Edremit İlçe temsilciliğinin yeni hizmet binasına taşınması, Beşevler ve Otosansit LPG Kontrol Merkezlerinin yeni hizmet binasına taşınması, Gemlik Mesleki Denetim Bürosu, Beşevler Uygulamalı Eğitim Merkezi ve Şube Merkezinde Bilgisayar Laboratuarı, Üye İlişkileri, Hukuk danışmanlığı, Mali Danışmanlık, Basın ve Halkla İlişkiler gibi birimlerin oluşturulması gibi çok önemli işleri hayata geçirdik. Yaklaşık 17 bin 000 katılım ile Üyelerimizin mesleki gelişimi ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik 652 eğitim etkinliği ile farklı konularda 222 bin 000 kamusal denetimin gerçekleştirilmesi, sempozyum, kurultay, panel, söyleşi, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi onlarca sayıda etkinliğin düzenlenmesi, 50`ye yakın TV programı, 70` in üzerinde basın açıklaması yapılması ve demeç verilmesi ve 600` e yakın yazılı basında yer alması gibi kamuoyu bilgilendirme çalışmaları ile şubemiz bu dönemde de başarılı işlerin altına imza atmayı sürdürmüştür."

Çalışmalarda emeği bulunan herkese teşekkür eden Başkan Mart  "Çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşmamıza yardımcı olan Bursa medyası emekçilerine çok ama çok teşekkür ediyoruz. Yeni dönemi de aynı kararlılıkla karşılamayı diliyoruz" dedi. Zorlu bir yeni döneme girmek üzere olduklarını vurgulayan Başkan Mart," Odamızın emekten, halktan, kamu yararından, barış ve kardeşlikten, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana mevcut çizgisini her türlü olumsuz gelişmeye karşı direnç oluşturarak, yeni mesleki sosyal başarılar eşliğinde korumaya dair kararlılığımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz"  diye konuştu.

Yeni dönemde de, önceden olduğu gibi üreten sanayileşen, kalkınan, demokratikleşen, insanca, hakça bir yaşam ve barışın egemen olduğu bir Türkiye amacına yönelik mücadele etmeyi sürdüreceklerini bildiren Başkan Mart, "Şimdi görev zamanı, şimdi birlik ve dayanışma zamanı. Bizler, önümüzdeki bu zorlu dönemden de tüm örgütlü üyelerimizin desteği ve katkısı ile başarılı bir şekilde çıkacağımıza olan inancımız tamdır" dedi.