23.IKK Futbol Turnuvası Sonuçlandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Haziran 2011

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Orhan Yavuz ve İnşaat Mühendisi Muharrem Bilici anısına 23. kez düzenlenen futbol turnuvasının final müsabakaları sonuçlandı.
21 Nisan'da başlayan turnuvanın grup maçları neticesinde veteranlar ve gençler kategorisinde finale kalan dörder takımın oyuncuları, mücadeleleriyle profesyonel futbolculara taş çıkartırken, centilmenlikte de birbirleriyle yarıştılar.
İzleyenlere tam anlamıyla bir dostluk ve centilmenlik örneği sunan TMMOB mühendis ve mimarları, neşeli tavırlarıyla da büyük alkış topladılar.

Puan sisteminin uygulandığı veteranlarda finale kalan ve kurucularının adını taşıyan dört takım Emir Birgün, Necati Şahin, Orhan Efe ve Mustafa Özçelik idi. Orhan Efe'yi 11 - 3'lük skorla geçen Emir Birgün veteranlarda şampiyon olurken, ikinciliği Mustafa Özçelik'i 11 - 4 ile geçen Necati Şahin aldı. Şampiyon Emir Birgün'e, kupasını CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz takdim etti. Veteranlarda gol kralı Ömer Sun olurken, en centilmen takım ödülü ise Mustafa Özçelik'in oldu. Gençler kategorisinde ise puanlı sistem sonucunda finale kalan İnşaat Çelik ile İnşaat Beton; üçüncülük maçında ise Makine Dinamo ile Mimarlık Doğa takımları birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Uluslar arası müsabakaları aratmayan final maçının normal süresi 3 - 3 lük skorla sona ererken, penaltı atışları sonucunda İnşaat Çelik, İnşaat Beton'u 3 - 2 mağlup ederek şampiyonluk kupasına ulaştı. Üçüncülük maçında Mimarlık Doğa'yı 7 - 3'le geçen Makina Dinamo gülen taraf oldu.

Şampiyon İnşaat Çelik, kupasını TMMOB Bursa İKK Başkanı Fikri Düşünceli'nin elinden alırken, ikinci İnşaat Beton'un kupasını Makine Mühendisleri Odası Bursa Başkanı İbrahim Mart takdim etti. Üçüncülük ödülü ise Makine Dinamo'ya İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Başkanı Necati Şahin tarafından verildi. Aynı kategoride gol kralı olan Yükseler Göltaş'ın ödülünü Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Başkanı Ertuğrul Aksoy, en centilmen takım seçilen Ziraat Mühendisleri Odası'nın (ZMO) ödülünü ise TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Emir Birgün verdi. Takımları, yedekleri, antrenörleri, hakemleri, taraftarları ve meşaleleriyle profesyonel maçları aratmayan turnuvanın ödül töreninde konuşan TMMOB Bursa İKK Sekreteri Fikri Düşünceli "Dostluk ve centilmenliğin yaygınlaştırılması amacıyla Orhan Yavuz ve Muharrem Bilici anısına düzenlediğimiz turnuva, mücadeleyi elden bırakmadan, tam bir centilmenlik havasında geçti. Amacımıza ulaştığımıza inanıyor ve turnuvaya katılım gösteren bütün arkadaşlarımı gönülden kutluyorum" diye konuştu.