TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 29. Olağan Genel Kurulu, Şölen Havasında Gerçekleştirildi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Şubat 2024

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 29. Olağan Genel Kurulu, şölen havasında gerçekleştirildi

Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi 29. Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmaları, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yıldırım, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yıldırım tarafından Şube Çalışma Raporunun sunumu gerçekleşti. Üyelerin görüş, öneri, dilek ve temennilerini ifade etmelerinin ardından seçime katılacak adayların belirlenmesiyle Genel Kurul sonlandırıldı.

Meslek alanlarımızda yaşanan tahribata, meslektaşlarımızın sorunlarına ve ülkemizin temel meselelerine karşı sözümüzü ve eylemimizi büyüteceğiz.

MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yıldırım konuşmasında,

“Şubemiz, 50 yılı aşkın deneyim ve birikimi ışığında, çağdaş, bağımsız, demokratik ve sanayileşen bir Türkiye özlemi ile mesleğine ve meslek alanlarına her dönem sahip çıkmış, meslek dayanışması ile çalışmalarını başarıyla yürütmüştür. 2022 Şubat ayında görev alan 28. Dönem Yönetim Kurulumuz da, üyelerimize yönelik hizmetlerde çeşitliliği, standartlaşmayı, hızlı ve kolay erişilebilirliği sağlama amacıyla Şube çalışmalarını geliştirme çabası içinde olmuştur. Yapılan çalışmalar Şubemizin sonraki dönemleri açısından da güçlü bir zemin oluşturmuştur. Üyelerimizin talepleri ve mesleki alanlardaki beklentileri karşılanmaya çalışılarak, üye odaklı, canlı, güçlü, dinamik ve hedeflerini büyüten bir Şube için güçlü adımlar atılmıştır. Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üyeleriyle birlikte karar alma, üretme, ve yönetme ilkesiyle hareket ederek, toplumsal sorumluluğu gereği toplumsal muhalefetin odağında yer almayı, onurlu yürüyüşünü ve dik duruşunu sürdürecek, meslek alanlarımızda yaşanan tahribata, meslektaşlarımızın sorunlarına ve ülkemizin temel meselelerine karşı sözünü ve eylemini büyütecektir.” dedi.

Geleceği belli olan felaketlere karşı önlem almayan tüm sorumluları lanetliyor ve kınıyorum.

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener,

Erzincan İliç’te yaşanan faciaya değinerek, "Geleceği belli olan felaketlere karşı önlem almayan tüm sorumluları lanetliyor ve kınıyorum.” ifadesiyle konuşmasına başladı.

İktidarın ülkemizi ve halkımızı felakete sürükleyen politikalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Yener, “Oda örgütlülüğümüz bütün olumsuz gelişmelere karşın teknik hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamış, personel yapısını korumayı başarmış; mühendisliğin değersizleştirilmesine, itibarsızlaştırılmasına karşı direnmiş; meslek alanlarımızı genişletme, eğitimlerimizi çeşitlendirme ve yetkinleştirme çalışmalarına ağırlık vermiştir.” diyerek MMO çatısı altında çalışma yapan tüm kurullara, komisyonlara, çalışma gruplarına ve çalışanlara teşekkür etti.

Bizler insan onuruna yakışır biçimde yaşamak istiyoruz, bu hem bizlerin hem de tüm yurttaşların en temel hakkıdır.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise konuşmasında,

Emekçi halkın hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik ile boğuştuğunu, insanların hayatlarının baharında geçim derdine düştüğünü belirtti.

“Yaşamak ay sonunu nasıl getireceğimizin hesabıyla, çocuklarımızın gelecek kaygısıyla, ölümlerle, kazalarla, yıkımlarla, geçmesi demek değil.

Yaşamak zar zor nefes almak değil. Yaşamak depremde başımızı yıkılan kentlerimize bakınca gördüğümüz o çaresizlik değil. Yaşamak sömürge madenciliği faaliyetlerinin yarattığı yıkımla toprak altında kalmak değil…

Bizler insan onuruna yakışır biçimde yaşamak istiyoruz, bu hem bizlerin hem de tüm yurttaşların en temel hakkıdır…” diyerek sözlerine devam eden Koramaz, “Türkiye’nin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, ülkemize, mesleğimize ve değerlerimize sahip çıkmak konusunda en ufak bir tereddüt yaşamadan mücadele eden tüm arkadaşlarımızı dostlukla kucaklıyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.