TEOMAN ÖZTÜRK ÖLÜMÜNÜN 20. YILINDA DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Temmuz 2014

TMMOB?nin bugünkü toplumcu çizgisinin yaratıcılarından, 1973-1980 dönemi TMMOB Başkanı Teoman Öztürk, ölümünün 20. yılında (11 Temmuz 2014) çeşitli etkinliklerle anıldı.

TMMOB`nin bugünkü toplumcu çizgisinin yaratıcılarından, 1973-1980 dönemi TMMOB Başkanı Teoman Öztürk, ölümünün 20. yılında (11 Temmuz 2014) çeşitli etkinliklerle anıldı.

Teoman Öztürk için ilk anma töreni Karşıyaka`daki Anıt Mezarı başında gerçekleştirildi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Oda Müdürü Arife Kurtoğlu‘nun yanısıra birçok Oda ve Şube Yöneticisi ve çalışanları yanısıra dostlarının da katıldığı anmada bir konuşma yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı; daha aydınlık, özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadelesini sürdüren TMMOB‘nin, bizi her sene buraya çağıran Teoman Öztürk`ün ışığında, örgütümüze ve ülkemizin kamusal zenginliklerine sahip çıkmaya devam edeceğini belirterek, yüreklerindeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için, her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlı olduğunu belirtti.

Teoman Öztürk`ün mücadele arkadaşlarından Oğuz Türkyılmaz`ın da bir konuşma yaptığı anıt mezar başında gerçekleştirilen anma sonrası, "Teoman Öztürk" isminin TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisine verilmesi töreni gerçekleştirildi. Buradaki törende de bir konuşma yapan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı; elbirliği ve inançla yaratılan bu değerin, başkanın ismiyle anılması, başkanın TMMOB çalışmalarında yaşatılıyor olması, herkes için bir onur olduğunu belirterek, bu değerin yaratılmasında emeği geçenlere, TMMOB örgütlülüğüne, isim verme törenine tanıklık eden katılımcılara, TMMOB Yönetim Kurulu adına teşekkür etti. Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Eniş, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alaaddin Eksin, Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Selim Ulukan ve Şube Müdürü Cenk Lişesivdin`in de katıldığı anma programı, Teoman Öztürk Belgeselinin izlenmesi ile son buldu.