"RULMANLAR" KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Kasım 2013

Şubemiz ile Ostim Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (OSİAD) ortaklaşa düzenlediği, "Rulmanlar" konulu seminer gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alaaddin Eksin ve OSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Çınar tarafından yapılan seminer, 6 Kasım 2013 tarihinde, OSİAD Talay Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi. Sunumu;  INA FAG Rulmanları Türkiye Distribütörü ENDAŞ AŞ Mühendisleri Alper Bodur, Mustafa Şamil Örücü ve Gökhan Emek tarafından yapılan seminere 70 kişi katıldı.

MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alaaddin Eksin konuşmasında; hizmete yeni açılan OSB Mesleki Denetim Bürosunda, bilirkişilik ve ekspertizlik hizmetleri, periyodik kontrol hizmetleri, bacagazı emisyon ve toz ölçümleri, gürültü ölçümleri ve kalibrasyon hizmetlerinin yanısıra, çeşitli eğitim ve seminerler düzenlemeye devam ettiklerini belirterek, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneğiyle de ortaklaşa gerçekleştirdikleri seminerlere, bu seminerle devam ettiklerinin altını çizdi.

Eksin konuşmasında ayrıca; seminer konusu olan "rulmanlar"ın, dairesel veya eksenel hareketle iş yapan veya çalıştırılan birçok makinada kullanıldığını belirterek, rulmanların en önemli işlevinin, verilmesi gereken hareketin, mümkün olan en az sürtünmeyle, yani güçten en az ödün verilerek iletmek olduğunu söyledi.

Alaaddin Eksin konuşmasının son bölümünde şöyle konuştu: "Dolayısıyla rulmanların kullanım alanlarının, hayatımızdaki yerinin ne denli önemli olduğu açık. Böylesine önemli bir konuda, OSİAD ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu seminer, endüstri alanında, belki de en önemli konu. Az sonra sunumlarını gerçekleştirecek olan Sayın, Alper Bodur, Gökhan Emek, Mustafa Şamil Örücü`ye şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca OSİAD Yönetim Kurulu`na ve emeği geçen tüm çalışanlara da teşekkür ediyorum.

OSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Çınar ise konuşmasında; ekipman, takım tezgâhları, CNC tezgâhlarının milyarlarca döviz ödenerek yurtdışından getirildiğini hatırlattı, nitelikle CNC tezgâhlarına rağmen nitelikli malzeme üretiminin olmadığını söyledi. Takım imalatında da benzer sorunlar yaşandığını, ayrıca nitelikli eleman sıkıntısı çekildiğini ifade eden Çınar, sanayi kesiminde yaşanan sorunlara cevap bulmak amacıyla bu tür seminerlerin organize edildiğini anlattı. Çınar, rulmanların da yurtdışından ithal edildiğini dolayısıyla seçiminin, temizliğinin önemli olduğunu, seminerin rulmanda daha doğru seçim yapılmasını sağlama işlevini yerine getireceğine inandığını anlattı.

ENDAŞ A.Ş. Mühendisleri Alper Bodur, Mustafa Şamil Örücü ve Gökhan Emek tarafından yapılan sunumda ise; dünyayı döndüren rulmanların, her türlü makinanın, en kritik ve en çok kullanılan elamanların başında geldiğinin altını çizerek, doğru seçimi ve doğru kullanımının önemini belirttiler.

Bodur, Örücü ve Emek konuşmalarında ayrıca, sanayici ve çalışanlarımızın büyük sermaye ve emek koyarak ortaya çıkardığı makina ve ekipmanın yüksek katma değerli olması, doğru çalışması, uzun ömürlü olması gibi çok kritik faktörler kimi zaman küçük bir rulmanın doğru seçilip, doğru takılmasıyla ilgili olduğunu belirterek, %80?i ithal edilen rulmanların doğru seçilmesine katkısı olacağından, doğrudan ülke ekonomisine fayda sağlayacağını düşündüklerini belirterek, katılımcılara konu hakkında ayrıntılı bilgi verdiler.

Seminer sonunda, Alaaddin Eksin tarafından, katkılarından dolayı, Mustafa Şamil Örücü, Gökhan Emek ve Alper Bodur`a teşekkür plaketi verildi.