POLATLI BELEDİYESİ İLE ASANSÖR DENETİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Mart 2010

Polatlı Belediyesi ile asansör denetim protokolü 2 Mart 2010 günü düzenlenen törende, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Gülgeç ve EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş tarafından imzalandı.

 

Çankaya/Ankara, Hasanoğlan, Akyurt, Elmadağ, Çankırı Belediyeleri ile imzalanan asansör protokolleri kapsamında, MMO ve EMO Ankara Şubelerinin oluşturduğu Asansör Kontrol Koordinatörlüğü bünyesinde sürdürülen asansör denetim çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

 

Asansör denetim protokolü imza törenine Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Gülgeç, EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş, Polatlı Belediyesi İmar Müdürü Erol Yiğit, Makina Mühendisleri Odası Polatlı İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Nihat Ercanlı, Yürütme Kurulu Üyeleri Necdet Yarma ve İbrahim Özcan ile Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Müdürü Hüseyin Dinçer katıldı.

Asansör denetim protokolü imza töreninde söz alan Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, birçok belediyede olduğu gibi Polatlı‘da da imzalanan protokol çerçevesinde, bundan sonra tescil ve denetim hususunda Odalarımızın yetkili olacağını belirterek "Yapılan bir işin kalitesinin en belirgin vasfı, bu işin dünya standartlarında yapılıp yapılmadığı, Avrupa standartlarında yapılıp yapılmadığı hususudur. Polatlı‘da da inşaat kalitesi anlamında, özelinde ise asansörler söz konusu olduğunda bunların gerçekten standartlara uygun olup olmadığı, bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığı hususunda, denetim açısından belediyemiz adına Odalarımızı yetkili kılıyoruz."şeklinde konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Gülgeç de imza töreninde, "Asansöre bakıldığında basit bir kaldırma elemanı gibi gözükmekle birlikte yapısı itibariyle daha karmaşık hale geliyor. Sadece bir makina mühendisinin asansörün her türlü problemlerini anlaması ve çözmesi söz konusu değil. Elektronik aksamların her geçen gün artmasıyla elektrik mühendisliği alanına da ciddi şekilde iş düşüyor. Bu kapsamda Elektrik Mühendisleri Odası ile birlikte Ankara‘da Asansör Kontrol Koordinatörlüğünü oluşturduk ve yıllardan beri Çankaya Belediyesi ile yaptığımız protokol ile Çankaya sınırları içindeki asansörleri denetliyoruz. Bu çalışmamıza zaman içerisinde Akyurt, Çankırı, Hasanoğlan ve Elmadağ Belediyesi ile yapılan protokoller de eklendi. Yenimahalle ve Çubuk Belediyeleri ile de protokol aşamasına gelinmiştir. Bu hizmeti Polatlı Belediyesi‘ne de vermek istiyoruz. Polatlı halkı için eminim asansörlerin daha güvenli kullanımı bundan sonra mümkün olacaktır." dedi.

EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş ise imza töreninde, Polatlı‘da yaşayan vatandaşların denetimi yapılmış yeşil etiketli asansörlere güvenle binebileceklerini belirterek "Hem elektrik hem makina mühendisliği alanının asansörlerle ilgili denetimlerde kamu adına bulunmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz.  Bu konu ile ilgili yönetmelik denetim personelinin mutlaka 1 elektrik 1 makina mühendisi olmasını zorunlu kılar. Buna uygun yapılmamış denetimler bize göre yok hükmündedir. 2000 yılından bu yana Ankara‘da asansör denetimleri oldukça yayıldı. Hem Ankara‘nın bazı ilçelerinde hem Ankara‘nın çevresinde Şubemize bağlı illerde bu denetimleri yapıyoruz. Denetim istatistiklerini hem aylık hem de yıllık olarak yayınlıyoruz. Binilebilir nitelikteki asansör sayılarının önemli oranda arttığını söyleyebiliyoruz. Her şeyden öte Polatlılar bundan sonra asansöre güvenli binebilecekler. Bu denetimlerin vatandaşların asansörleri güvenli kullanmalarında önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz." dedi.