MMO ANKARA ŞUBE KRİZ SÖYLEŞİLERİNİN DÖRDÜNCÜSÜ " EKONOMİK KRİZ VE KAYNAK SORUNU" KONUSU İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Mayıs 2015

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube tarafından düzenlenen Kriz Söyleşilerinin dördüncüsü, 14 Mayıs 2015 tarihinde MMO Suat Sezai Gürü Toplantı Salonu'nda, sunumunu Doç.Dr. Mustafa Durmuş'un yaptığı "Ekonomik Kriz ve Kaynak Sorunu" adlı söyleşi ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Eniş`in yaptığı söyleşi, 28 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Söyleşinin başında krizlerin tarihsel gelişimi ile konuşmasına başlayan Durmuş; eknomik krizlerin kapitalist sistemin işlevsel bir sorunu olduğunu, ekonomileri yeniden finanslaştırmanın, bugün yaşanmakta olduğu gibi daima yeni finansal krizlerin oluşumuna neden olacağını söyledi.

Durmuş; bugüne kadar sıcak para ve dış borç ve yabancı kaynak ile büyüyebilmiş bir ekonominin, artık bu yolla büyüyemeyeceğini, bunu sürdürmesinin artık mümkün olamayacağını anlatarak, İç pazara dönük büyümenin, emekçi karşıtı gelir bölüşümü politikaları nedeniyle olası gözükmediğinden ve büyümenin iç dinamiklerinden olan tüketici kredilerinin sınıra gelmesinden ötürü, büyüme için geriye kalan tek yol emek gücü verimliliğini artırmak olduğunu belirtti.

Söyleşi Sonunda Mustafa Durmuş tarafından, katılımcıların soruları yanıtlandı.