MMO ANKARA ŞUBE 28. OLAĞAN GENEL KURULU ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Şubat 2022

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube 28. Olağan Genel Kurulu,

Pandemi Koşullarına Rağmen Şölen Havasında Gerçekleştirildi

Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi 28. Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmaları, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yıldırım, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından yapıldı. Ardından Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Seyit Ali Korkmaz tarafından Şube Çalışma Raporunun sunumu gerçekleşti. Üyelerin görüş, öneri, dilek ve temennilerini ifade etmelerinin ardından seçime katılacak adayların belirlenmesiyle Genel Kurul sonlandırıldı.

Pademi sürecinde hızla dijitalleşerek ve koruyucu donanımlarımızı sağlayarak hizmetlerimize kesintisiz devam ettik.

MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yıldırım konuşmasında,

27. dönemde üyenin uzaktan bilgiye erişimini güçlendirerek ve yaklaşık 120 webinar düzenleyerek pandemi etkisini azaltan bir dijitalleşme dönemi geçirdiklerini belirtti.

Üyeye anketler ile ulaşarak memnuniyeti sürekli kontrol ettiklerini, yetenek matrisi, uzmanlık analizleri ve eğitmenlerle yeni eğitim hazırlıkları yaptıklarını belirten Yıldırım, üretim mühendisliği ve tasarım mühendisliği yetiştirecek modülleri üyeye sunmaya yakın olduklarını açıkladı.

Şube çalışanlarının teknik hizmetleri ve kamu denetim görevlerini eksiksiz yaparak bütçe hedeflerini yüzde 98 oranında tutturduklarını da ifade eden Yıldırım, yeni dönemin pandemi etkilerinden kurtulmuş bir ülke ve dünya koşullarında yürütülmesini, üyelerin Odası'na sağlık kaygıları taşımadan gelebileceği, daha yoğun faaliyetlerin yürütüleceği bir dönem olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mühendisliğin toplumsal işlevlerinin, tasarımcı, inşacı, kurucu, yapıcı, onarıcı, yenileyici misyonunun egemen olması için mücadelemize devam edeceğiz.

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener,

Odamızın TMMOB’nin motor gücü olduğunu, Odamızın ve TMMOB’nin yurtsever halkçı toplumcu mesleki çizgisi ile mesleğimizin demokratik mevzisi olan örgütlülüğümüzün korunarak sürdürülmesinin, içinde bulunduğumuz özel dönemde tarihi bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Ülkemiz ve Odamız açısından önümüzdeki sürecin oldukça zorlu geçeceğini ama dayanaklarımızın güçlü olduğunu belirten Yener, bu zor dönemin mücadelelerini göğüsleyecek, kurumsal yapıyı ve üyelerle ilişkileri geliştirecek, Şube çalışmalarında kesinti yaratmayacak, Oda ve TMMOB kültürünü sahiplenerek geleceğe taşıyacak yaklaşımın inatla sürdürülmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Yaşanan felaketlerin nedeni, bilimin, tekniğin, meslek örgütlerinin sesine kulak tıkanmasıdır.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise,

konuşmasına Hopa limanı, Tekirdağ kağıt fabrikası, Antep’teki tekstil atölyeleri, Dijitürk tesisleri, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı, Farplas fabrikası, Migros deposu, Yemek Sepeti lojistiği çalışanlarına, direnen emekçilere selam göndererek başladı.

Yaşanan en küçük aksiliğin büyük felaketlere yol açtığını ifade eden Koramaz, “yağmur yağıyor sele dönüşüyor, orman yanıyor söndürecek uçak bulunamıyor, kar yağıyor, günlerce yollar kapanıyor, koskoca bir şehre günlerce elektrik verilemiyor” dedi. Yaşanan bunca felaketin nedeninin tek adam rejiminin uyguladığı neoliberal politikalar; kamusal düzenlemeleri ortadan kaldıran kuralsız uyugulamalar; plansız, programsız, denetimsiz biçimde hayata geçirilen rant projeleri ve bilimin, tekniğin, meslek örgütlerinin sesine kulak tıkanması olduğunu belirten Koramaz, “üreten, sanayileşen, tarımda kendine yeterliliği sağlayan ve hakça bölüşen bir ekonomik büyüme modelini savunarak bu bataklıktan hep birlikte kurtulacağız.” diyerek konuşmasına devam etti.

İktidarın, halkın yaşamını iyileştirmek, ülkenin geleceğini kurtarmak gibi bir derdi olmadığını belirten Koramaz konuşmasına TMMOB’nin unutulmaz başkanı Teoman Öztürk’ün ‘Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği, emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız’ sözleriyle son verdi.