BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş İLE MESKEN İÇ TESİSAT PERİYODİK KONTROL EK PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Kasım 2014

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ile Başkent Doğalgaz Dağıtım A. Ş. arasında Ağustos ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 19 Kasım 2014 tarihinde ?periyodik kontrol ek protokolü? imzalandı.

Ülkemizde doğalgaz yatırımlarının başladığı 1987 yılından bu yana, yatırımların ve kullanımların planlı, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması yolunda ilgili kurumlarla önemli çalışmalar gerçekleştiren Makina Mühendisleri Odası (MMO), bu konuda gerçekleştirdiği kongre, sempozyum, bilgilendirme toplantıları, panel, söyleşi ve yayınlarıyla; yatırımcıların, teknik elemanların, kullanıcıların bilgilenmesini sağlamış, oluşturduğu görüş ve önerileri ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşarak, ülkemizin doğalgaz konusundaki enerji politikalarına yön vermeye çalışmıştır.

Ankara`da doğalgaz dağıtımı işini devralan Başkent Doğalgaz A.Ş. ile imzaladığımız protokol çerçevesinde başkentteki konutlarda kullanılan doğalgaz iç tesisatları, Şubemiz öncülüğünde görevlendirilen uzman makina mühendisleri tarafından periyodik kontrolden geçirilecektir. Periyodik kontrol protokolü, kamusal ve mesleki denetim mekanizmalarının işletilerek, başkentte doğalgazın konutlarda daha güvenli kullanılmasına, kazaların önlenmesine, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına hizmet edecek örnek bir protokoldür. 

Bu kapsamda başkentteki tüm doğalgaz kolon tesisatı ve iç tesisatlar ile abonenin ocak, kombi, şofben, soba vb. cihazlar ile ticari abonelerin iç tesisat ocak, fırın, şofben, kuzine vb. cihazlarının kontrol edilerek doğalgaz tesisatlarının standartlara uygunluğu uzman makina mühendisleri tarafından kontrol edilecek ve kullanıcılar bilgilendirilecektir.

Başkent Genel Müdürlüğü`nde düzenlenen "periyodik kontrol ek protokolü" imza törenine Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Eniş, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Alaaddin Eksin, Şube Müdürü Cenk Lişesivdin, Şube Teknik Görevlisi Cemal Gedikoğlu katıldı.  Şube Başkanı Sadettin Özkalender törende özetle şöyle konuştu; "Makina Mühendisleri Odası olarak; ülkemizde doğalgaz yatırımlarının başladığı ilk günden bu yana, yatırımların ve kullanımların planlı, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması yolunda ilgili kurumlarla önemli çalışmalar gerçekleştirdik ve ülkemizin doğalgaz konusundaki enerji politikalarına da yön vermeye çalıştık.  Ankara`da doğalgaz dağıtımı işini devraldığı günden buyana duyarlı çalışmalara imza atan Başkent Doğalgaz A.Ş. ile bu protokolü imzalamış olmaktan öncelikle Ankaralı doğalgaz kullanıcıları adına mutluluk duymaktayız. Protokolümüz güvenli doğalgaz kullanımı konusunda büyük

bir adımdır. Mühendislik, bilim ve teknik uygulamalarının yaşamımızın daha güvenli, sağlıklı ve konforlu sürdürülmesinde çok önemli bir işleve sahip olduğunu asla unutmamalıyız.  Bizler imzaladığımız protokolle bilgi ve deneyimlerimizi birleştirerek kamusal ve mesleki denetim mekanizmalarının işletilmesinin önünün açılmasını sağladık.  Doğru kullanıldığında güvenli ve çevreci bir yakıt olan doğalgaz konusunda Ankaralı tüketiciler için attığımız bu adım tüm Türkiye`ye örnek olacaktır. Daha şimdiden birçok ildeki gaz dağıtım şirketleri, protokol yapmak için MMO`ya bağlı Şubelerimizle çalışmalar başlatmıştır.  Bundan sonra Başkent Doğalgaz ile birlikte gerçekleştireceğimiz olumlu çalışmalar protokolümüzün önemini bir kez daha açığa çıkaracaktır."

Törene Başkent Doğalgaz Dağıtım A. Ş`yi temsilen ise Başkent Doğalgaz A.Ş. yeni Genel Müdürü Burhan Özcan, Ticari Direktör Ahmet Yetik, Acil Müdahale Müdürü Metin Çeliker, İç Tesisat Müdürü Adem Aydoğan, Tesisat-Periyodik Kontrol Şefi Mustafa Coşkun katıldılar.