ANKARA`DA TMMOB ÜYESİ BİNLERCE KİŞİ TORBA YASAYA KARŞI YÜRÜDÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Ankara Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Temmuz 2013

TMMOB`YE yapılan saldırıya karşı ses çıkarmak için 13 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen mitingde, binlerce TMMOB üyesi "Torba Yasaya" karşı yürüdü.

AKP`nin gece yarısı operasyonuyla TMMOB`nin yetkilerini kısıtladığı yasaya karşı binlerce mühendis, mimar ve şehir plancısı TMMOB önünde buluştu.

TMMOB önünde toplanan üyeler, "TMMOB Torbaya Sığmaz" pankartıyla, Torba Kanun görüşmelerinde gece yarısı operasyonuyla çıkartılan "vize ve onay yetkilerinin kaldırılmasını" protesto etmek amacıyla, Güvenpark`ta yapılacak olan miting alanına doğru yürüdü.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Güvenpark önünde yaptığı basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

Bir gece yarısı operasyonuyla, bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarına darbe yapılmıştır. Hükümet, kentler üzerinde oynadığı rantlara engel olarak gördüğü örgütümüzü saf dışı bırakmaya çalışmaktadır. Ama ne yaparsa yapsın AKP hükümeti dikensiz gül bahçesi yaratamayacaktır. Taksim Dayanışması üyelerimizi tutuklamaya kalkarak buradan bir örgüt çıkartmaya çalışmışlardır. Örgüt aramaya gerek yok. TMMOB`ye bak. İşte örgüt burada. Bu akşam ya da yarın sabah gazetelerde, televizyonlarda buradaki topluluğu gören insanlar örgütümüzün gücünü de görecekler. Bu insanların yüreğinde insan sevgisi var, halkına karşı sorumluluk var. Sizin çapınız bu örgüte yetmez, sizin torbanıza TMMOB`yi sığdıramazsınız. TMMOB asla PADİŞAHIM ÇOK YAŞA demeyecektir ve onlarla aynı safta yer almayacaktır."

TMMOB`nin düzenlediği basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve bazı milletvekilleri de destek verdi.

Basın açıklamasının ardından, TMMOB üyeleri Güvenparkta oluşturulan Foruma katılarak, burada da düşüncelerini dile getirdi.