SEYHAN BELEDİYESİ YETKİLİLERİNİ UYARIYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Mayıs 2010

03 Haziran 2010 tarihinde Seyhan Belediye sınırları içerisinde asansörlerle ilgili basın açıklaması yapıldı.

İlçe Sınırlarınız İçindeki Asansörlerle İlgili

 

03.06.2010

Gerekli Önlemleri Almak İçin Ölümlü Kaza Beklemeyin!!!

 

 

 

Adana Seyhan İlçesi, İstiklal Mahallesi Ali Aytaç Apartmanı asansöründe 30 Haziran 2010 günü meydana gelen asansör kazasında yaralanan vatandaşımızın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını dileriz.

 

Kamuoyunun bildiği gibi, asansörlerde "iç kapı" yönetmelik ve standartlara göre zorunluluktur. Ayağı asansörle duvar arasına sıkışan vatandaşımız yetkililerin görevlerini tam olarak yerine getirmemesinden dolayı yaralanmıştır.

 

İlgili yasa ve yönetmeliklere göre, ilçe belediyeleri asansörlerin yıllık kontrollerini yapmakla ve yapılıp yapılmadığını kontrol etmekle görevlidir. Yine apartman yöneticileri bu kontrolleri yaptırmakla görevlidir. Meydana gelebilecek yaralanma ve ölümle sonuçlanabilecek kazalardan önce ilçe belediyeleri daha sonra apartman yöneticileri hukuken sorumludur.

 

Kentimizde 2008-2009 yılları içinde asansör kazalarında 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.Bu vatandaşlarımızın 3'ünün asansör bakım firmalarında çalışan kişiler olduğu gerçeği, bu alanın ne kadar denetimsiz ve ehil olmayan kişilerin eline bırakıldığının göstergesidir.

 

Adana halkının kullanımında olan asansörlerde can güvenliği yoktur.

 

Asansör kazaları bir kader değildir. Yetkililerin gerekli önlemleri alması halinde bu sorun çözülecektir.

 

Bu konuda, Adana'da kangrene dönüşen asansör kazalarını engellemek için Şubemizle işbirliğine giderek, yıllık kontrollerle ilgili protokol imzalayan Yüreğir İlçe Belediyesi, Çukurova İlçe Belediyesi ve Sarıçam İlçe Belediyesi Başkanlarını gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutluyoruz.

 

Seyhan İlçe Belediyesi'ne sorumluluklarını ve görevlerini hatırlatıyoruz. Apartman yöneticilerine birtebligatta bulunarak sorumluluğunuzu savuşturamazsınız.  Normalde yaklaşık 2 saat süren bir asansör yıllık kontrolünü, tekniğe, bilimsel, mesleki, çalışmaya dayanmadan 15 dakikada, baştan savma bir şekilde geçiştirmeniz, hukuken üstünüzdeki sorumluluğu atmaya belki yarar ancak kazaların olmasını,vatandaşlarımızın yaralanmasını, ölmesini engellemez. Bu konudaki vicdani sorumluğunuzu ortadan kaldırmaz.

 

Odalarımızla protokol imzalayan Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam İlçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın asansörlerinin yıllık kontrollerini yaptırmak için MMO Adana Şubesine başvuruda bulunmalarını bekliyoruz.

 

Seyhan İlçe Belediye'si yetkililerini, konuyla ilgili gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. MMO Adana Şubesi, bu hassas konuda her türlü teknik, mesleki desteği vermeye hazırdır.

 

 

 

TMMOB MMO Adana Şube

 Yönetim Kurulu