14 NİSAN 2009'DA ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ'NDE V. ULUSAL İSG KONGRE VE SERGİSİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Adana Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Nisan 2009

MMO ADANA ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN ATICI, ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ'NDE 16 - 18 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MİTHAT ÖZSAN AMFİSİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK V. ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONGRE VE SERGİSİ İLE İLGİLİ YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

 "V. ULUSAL İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KONGRESİ"

16-17-18 NİSAN 2009'da Ç.Ü. MİTHAT ÖZSAN AMFİSİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

 

Ülkemizde her yıl gerçekleşen 80.000 iş kazasında, 1.600 insanımız hayatını kaybediyor,2.300 insanımız iş göremez duruma geliyor, 600 insanımız ise meslek hastalıklarına yakalanıyor. İş kazaları ve meslek hastalıkları yüzünden her yıl, toplam 2 milyon iş günü kaybı yaşanıyor.

 

Toplam çalışan sayısının sadece yarısının kayıtlı diğer yarısının kayıt dışı olduğu düşünüldüğünde ve kayıt dışı alanda hiçbir denetim ve iyileştirmenin yapılmadığı göz önünde bulundurulduğunda karşı karşıya bulunduğumuz durumun ağırlığı daha da çarpıcı hale gelmektedir.  

Günümüzde ayrı bir uzmanlık dalı olarak kabul gören İş sağlığı ve güvenliği, gündelik hayatımızın en önemli olgularından biridir. Çağdaş toplumlar insana ve çalışana değer vererek çalışma hayatını, çalışma çevresiyle birlikte daha insancıl hale getirerek, yaşam kalitesini yükselterek, verimliliği arttırarak hedeflerine ulaşmaktadır.

 

   "BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Madde 23: "Herkesin, kendi özgür seçimiylebelirlediği bir işyerinde, adil ve elverişli çalışma koşullarında çalışma hakkı vardır."demektedir.

 

Ülkemizin de altında imzasının bulunduğu beyannamenin bu maddesi aslında tek başına en azından kısa vadede ulaşmamız gereken hedefi göstermektedir.

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak; ülkemizin ve çalışma hayatımızın en önemli sorunlarından birisi olan bu konuyu, 16-17-18 Nisan 2009'da, Ç.Ü. Mithat Özsan Amfisi'ndegerçekleştireceğimiz, "V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi" ile bir kez daha ülke gündemine taşıyacağız.

 

 "V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi" nde, 3 gün boyunca, 2 salonda toplam 11 ayrı oturumda31 adet sözlü bildiri sunulacak. Açılış panelinin yanı sıra gerçekleştirilecek 4 özel oturumda ve 3 konferansta İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili konunun değişik tarafları görüşlerini Kongre delegeleri ile paylaşacak. Kongre çerçevesinde sunulacak 34 adet poster bildirinin yanı sıra firmalar, kamu kuruluşları ve meslek odaları stand açarak ürünlerini ve çalışmalarını sergileyecek.

 

Kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden,Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez daha tartışıp ortaya çıkan çözümleri ilgili yetkililerin bilgisine sunmayı, kamuoyu oluşturmayı görev olarak görmektedir.

 

"V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi"nin, İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki çabalara destek vermek, tartışma platformları oluşturmak ve kanayan yaranın iyileştirilmesini sağlamak konusunda önemli adımların atılabileceği bir zemin olacağına inanıyoruz.

 

Hüseyin ATICI

TMMOB MMO Adana Şube

Yönetim Kurulu Başkanı