Şubemizde “Samsun Yangın Bilgilendirme ve Farkındalık Semineri” Düzenlendi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Ekim 2019

19 Ekim 2019 tarihinde Şubemiz, İş Güvenliği Uzmanları Derneği (İSGDER) ve Meditek Kurumsal Bilgi Sistemleri İşbirliği ile Şubemiz Konferans Salonunda “Samsun Yangın Bilgilendirme ve Farkındalık Semineri” düzenlendi. 

Seminerin açılışında konuşma yapan Samsun İSGDER Başkanı Yüksel Kurt, “Yeni kurulan bir derneğiz, amatör bir ruh ile bu tür çalışmaları yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde bu ve buna benzer seminerler devam edecek” dedi. İSGDER Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Cihan ise konuşmasında, itfaiye ekiplerinin yangın olan bir alana gitmelerinin en az 15 dakika olduğunu hatırlatarak, “Yangın olduktan sonra değil olmadan önce önlemler alınmalı” ifadelerini kullandı.

MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ise, “MMO olarak tasarımcı arkadaşlarımıza ulusal ve uluslararası normlara göre tasarım yaparken belirli teknik bilgilerin üzerine ilaveler yaparak doğruyu ve olması gerekeni yapmaları için Yangın Tesisatı Mühendis Yetkilendirme kursları düzenliyoruz. Yangın, ciddi bir risktir. Bunun için 2014 yılında ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik “Yangın Güvenliği” sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdik. 20 bin öğrenciye şubemizin hazırladığı broşürleri dağıtarak eğitim verdik. Bugün de burada yangından önce ve sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği, nelerin yapılması gerektiği konularında uzman konuşmacılarımız değerli bilgilerini aktaracak” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, “Bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Sivil toplum kuruluşları(STK) ile ortak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. MMO Samsun Şubesi ile itfaiyecilerimize asansörlerde kurtarma eğitimi düzenledik. Elektrik yangınlarına yönelik Elektrik Mühendisleri Odası’yla ortak çalışma yaptık” dedi.

17 ilçeye hizmet verdiklerini hatırlatan Rıza Zengin, “Samsun’da yılda ortalama yaklaşık 2 bin civarında yangın olayı meydana geliyor. İlkadım ilçemiz yangın konusunda ilk sırada olup nüfus olarak küçük ilçemiz olan Yakakent’te ise ortala 7-8 adet yangın görülüyor” bilgisini verdi. Zengin, konuşmasının son bölümünde ise binalarda yangın söndürme sistemlerinin kontrollerinin yapılması, kaçış ve tahliye alanlarının belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Sempozyumun ilk oturumunda Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığı İtfaiye Eğitmeni Atıf Tomrukçu “Samsun İli Yangın Biyografisi ve Yangın Hakkında Genel Bilgilendirme”, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Selçuk Gürer “ATEX, Patlayıcı Ortamlar ve PKD” ve Duru Sigorta Aracılık Hizmetleri Müdürü Memduh Ersoy “İş Yerleri Sigortalama Sistemi ve Yangın Sigortası” başlıkları altında sunumlar gerçekleştirdi.

Başkanlığını MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ünsal Kıran’ın yaptığı 2’nci oturumda ise SAMTEX Tekstil İşletme Müdürü Süleyman Karaca “Yangına Dayanıklı KKDlerin Genel Özellikleri”, Gönüllü İtfaiye Eğitmeni Orhan Sönmez “Gönüllü İtfaiyecilik Kavramı”, Eroğlu Holding SEÇ Müdürü İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Yazıcı “İş Yeri Genel Yangın Hataları” ve A Sınıfı İGU TİGUDER Eğitim Sorumlusu Dr. Kimya Mühendisi Kayhan Kubat “Sanayi Siteleri ve Büyük Endüstriyel Tesis Yangınlarının Nedenleri” hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı.