Şubemiz 65. Yıl Onur Gecesi ve Plaket Töreni Düzenledi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Aralık 2019

28 Aralık 2019 tarihinde Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubemiz üyelerimiz ile beraber Onur Gecesinde buluştuk. Onur Gecesinde meslek yaşamlarında 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 55 yıllarını dolduran Makina ve Endüstri Mühendislerine plaket verildi.

Onur Gecesine Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ, Samsun Milletvekili Erhan USTA, oda üyeleri ve aileleri katılmıştır.

Onur Gecesinde konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN; Şubemizi gururlandıran şu an aramızda bulunan ve meslekte 15.yıl plaketini alacak olan TOGG Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu ekibinde yer alan üyemiz Emre TÜRKER’i huzurlarınızda tebrik ediyorum. 2018-2019 çalışma dönemimiz içerisinde ebediyete uğurladığımız üyelerimiz Alattin UĞURLU, Bayram KARASU, Faruk ABDİK, Mustafa ERBAKAN, Yılmaz KULLUKÇU ve Yusuf YİRMİBEŞ ağbilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve biz sevenlerine sabırlar dilediğini, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop, Tokat ve Samsun’u kapsayan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesinin 2.634 Üye, 411 Öğrenci Üyeye ulaştığını, Anayasanın 135 Maddesi doğrultusunda kurulan Odamızın üyesine, şehrine, bölgesine ve ülkesine meslek disiplini doğrultusunda, aklın ve bilimin ışığında hizmet edebilme gayreti içerisinde olduğunu, 2018-2019 Yıllarını kapsayan Çalışma Dönemlerinde üyelerine yönelik düzenlenen meslek içi eğitimler, seminerler, öğrenci üyelerine yönelik teknik eğitimler, deneyimler toplantıları ve teknik geziler, ilimize yönelik asansör periyodik kontrolleri, kaldırma ve iletme makinaların teknik kontrollerine ek olarak baca sızdırmazlık kontrollerini eklediklerini” söyledi.

Gürkan konuşmasında “2019 yılının Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Milli Mücadeleyi başlatabilmek için Samsun’a çıkışının 100. yılı olduğundan dolayı Şube Yönetim Kurulu olarak 100. yıl sebebiyle yapılabilecek etkinlikleri, çalışmaları ilgili kurullarımızda değerlendirdiklerini farklı öneriler üzerinde çalıştıklarını ve sonuç itibarıyla gerek mesleğimizle ilintili olması gerekse bu zamana kadar üzerinde çalışılmamış olması nedeniyle “Samsun İmalat Sanayi Raporu 1923-1970” üzerinde çalışmaya karar verdiklerini, Ondokuz Mayıs Üniversitemizden destek alarak Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü bilim adamlarımızdan Prof. Dr. Önder DUMAN ile çalıştıklarını, çalışma sürecinde, içerisinde yaşadığımız şehrin imalat sanayi geçmişine yönelik isimlerini ve faaliyetlerini daha önce duymadığımız birçok yeni bilgiyi edinme, öğrenme olanakları olduğunu, tütünün, kara lastiğin, gıda ve şekerleme imalatının, kereste ve mobilya imalatının, meşrubat imalatının Samsunumuzun imalat sanayi geçmişindeki önemini gördük. Çalışmamızın lansman etkinliğini ilimizin protokolü ve üyelerimiz ile geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirdiklerini, yapmış olduğumuz bu çalışma amacına ulaşır, Samsunumuzun geçmişe yönelik imalat sanayine ait merak edilen konularda referans bir kaynak oluşturur” dedi.

Onur Gecesinde konuşma yapan Samsun Milletvekili Erhan USTA “Üretmeliyiz, Ülkemiz ve bölgemiz daha fazla üretmeli, Samsunun kavşak noktasında olduğunu, verimli ovaları olan, beşeri sermayesi güçlü bir kent olduğunu, iller sıralamasında ilk 5’te yer alırken Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı verilere göre 2018 yılında 46.ncı sıraya düştüğünü, şehri yönetenlerine, siyasetçilerine, bürokratlarına ve siz mühendislere hepimize büyük bir sorumluluk düştüğünü” belirtti.

Onur Gecesinde konuşma yapan Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ “2019 yılının sonuna gelindiğini, önümüzdeki sene daha fazla ürettiğimiz, daha fazla kalkındığımız, insanlarımızın refahlarını daha fazla yükseltme fırsatı bulduğumuz bir yıl olur, makine mühendisliği kalınmakta olan bir ülkenin ön saflarda olan bir meslek grubu olduğunu, proje departmanlarında, şantiyelerde, fabrikalarda üretimi proaktif hale getirenler olduğunu, Türkiye’de iyi makine mühendisine bugün de ihtiyaç var, dün de vardı ve yarında olacağını, makine mühendisliği eğitimi alınırken eğitimi veren akademisyenin deneyimin iyi olması gerektiğini, 1975 yılında Makine Mühendisliğinden mezun olduğumda bir yerde meslekle ilgili soru ile karşılaşacağız ve cevap veremeyeceğiz diye çekinirdik bunun için 2 yıl kadar bir usta bir işçi gibi meslekle ilgili sorulacak olan sorulara mühendisce cevap verebilmek için çalıştığını” söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından; Ülkemizin Kalkınması için şantiyelerde, fabrikalarda, kamu ve özel sektörde yıllarca büyük bir özveriyle çalışan, üreten ve sanayileşen bir Türkiye için mücadele veren üyelere meslek yaşamlarında geçirdikleri yılların anısına meslekte 15 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN, 20 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Başkan Vekili Özkan ER, 25 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Milletvekili Erhan USTA, 30 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ, 35 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ünsal KIRAN, 40 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet SARAÇOĞLU, 45 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bekir AKARSU ve 55 yılını dolduran üyelerimize plaketi Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından verilmiştir.