MMO Mersin Şube 13. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Şubat 2022

12 Şubat 2022 tarihinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde MMO Mersin Şube 13. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti.  Genel Kurul Açılış Konuşmasını Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim YÜCESOY yaptı. Ardından TMMOB Mersin İKK Başkanı Seyfettin ATAR, Mezitli Belediye Başkan Vekili Zehra KORKMAZ, CHP Mersin Milletvekili Alpay ANTMEN Genel Kurul için konuşmalarını yaptılar.  Şube Çalışma Raporunu Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet ÇAKMAK sundu.

Değerli Meslektaşlarımız, Kıymetli Misafirler ve Basınımızın Değerli Emekçileri,

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubemizin 13. Olağan Genel Kuruluna hepiniz hoşgeldiniz.

12. Dönem Şube Yönetim Kurulu olarak; temsilciliklerimizle, komisyonlarımızla, şube birimlerimizle, çalışmalarımızla ve üyelerimizin desteği ile bir dönemi daha tamamlamış bulunmaktayız. Tüm şube çalışmalarımıza verdiğiniz desteğe 12. Dönem Mersin Şube Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz.

Öncelikle çalışmalarımızın içerisinde bulunduğu 12. Dönemin, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Salgını gölgesinde geçtiğini vurgulamak istiyoruz. Bu süreçte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde uzun kapanmalar, ekonomik çıkmazlar, maddi ve manevi kayıplarla karşı karşıya kaldı ve kalmaya da devam etmektedir.

Pandemi sürecinde hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden üyelerimize ve yakınlarına Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Dünya genelinde Covid-19 Salgını ile mücadele henüz bitmiş değil ve hepimizin sağlıklı günlere kavuşmak için tedbirlere uymaya devam etmesi gerekmektedir.

Şubemizin hizmet alanları içerisinde yer alan Asansörlerin Yıllık Periyodik Kontrolleri, Basınçlı Kapların Kaldırma İletme Ekipmanlarının Periyodik Kontrolleri ve Eğitimlerimiz, pandemi şartlarında ve pandemi tedbirleriyle 12. Dönemde de eksiksiz olarak devam etmektedir. Bu süreçte yüz yüze eğitimler ve toplantıların yerine dijital ortamlarda online eğitimler ve toplantılar düzenlenmiştir.

Şubemiz olarak pandemi tedbirlerine ve değişimlere hızlı bir şekilde uyum sağladık, öncelikle bizlerin sağlığı için büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına kendi imalatımız olan siperlikleri teslim ettik; hemen ardından da çalışmak zorunda olan üyelerimize de sağlıklarını korumaya yönelik siperlikleri ulaştırdık. Makina Mühendisleri Odası İklimlendirme Teknik Kurulunun hazırlamış olduğu raporları kitaba dönüştürerek Mersin’de yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşlara ulaştırdık. Kapanma sürecinde üyelerimizin zamanlarını verimli bir şekilde geçirebilmeleri için Toros Üniversitesi ile yapmış olduğumuz iş birliği protokolü çerçevesinde yüksek lisans ve doktora programlarında üyelerimize özel fırsatlar sağlanıp birçok üyemizi bu programlardan faydalandırdık.

Ülkemizde 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle kısıtlamalar kademeli olarak hafifletilmesinin ardından, önlemler çerçevesinde yüz yüze etkinliklerimizi gerçekleştirmeye başladık. Bu çerçevede 21 Haziran Dünya Güneş Günü’nü büyük bir coşku ile TMMOB MMO Genel Başkanımız ve kent protokolünün iştirakiyle MMO Güneş Park Enerji Kompleksi’nde kutladık. Kapanmalardan kaynaklı 2020 yılındaki Meslekte Onur Yılı Plaket Törenimizi gerçekleştiremediğimizden dolayı, 2021 yılında iki yılı kapsayan plaket törenimizi pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirdik. Salgından kaynaklı Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergimizi ileri bir tarihe ertelemek durumunda kaldığımızdan dolayı “Dünyada Ve Ülkemizde Güneş Enerjisi Sistemlerinin Yeri” adlı panelimizi hibrit olarak gerçekleştirdik. 2022 yılı için Mersin Büyükşehir Belesiyesi ile Araçların Uygunluk Kontrolü hakkında işbirliği protokolünü yeniden imzaladık.

12.Dönem Mersin Şube Yönetim Kurulu olarak Şubemizi, geçmişten bugüne taşıyan tüm meslektaşlarımıza, Şube ve Temsilciliklerimize, Çalışanlarımıza, etkinliklerimize katılarak görüş ve önerileri ile daha iyiye yönlendiren siz üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Her zaman olduğu gibi, Odamıza ve Üyelerimize yakışan, seviyeli bir Genel Kurul ve demokratik bir seçim geçireceğimize olan inancımızla, tüm üyelerimizi bu süreçte Ülkemizi, Mesleğimizi, Oda ve Şube çalışmalarımızı daha iyiye taşımak için görüşlerini ifade etmeye ve seçimlere katılmaya davet ediyor, Önümüzdeki dönem için aday olacak tüm meslektaşlarımızı, seçilecek Şube Yönetim Kurulu ve Delegelerimizi şimdiden kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.(12.02.2022)

Saygı ve Sevgilerimizle,

MMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı

İbrahim YÜCESOY