Mersin Nükleer Karşıtı Platformun düzenlediği basın açıklamasına katıldık.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Mersin Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Eylül 2020

23 Eylül 2020 tarihinde Mimarlar Odası Mersin Şubesi önünde Mersin Nükleer Karşıtı Platformun düzenlediği basın açıklamasına Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim YÜCESOY, Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet ÇAKMAK, Üyelerimiz ve Şube Çalışanlarımız ile birlikte katıldık.

Basına ve Mersin Halkına!

Yine Akkuyu yine vukuat.

Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Nükleer santraller gereksizdir. Nükleer santraller ölümdür, vahşettir, talandır. Ve kuruldukları günden günümüze kadar geçen sürede hemen hergün nükleer santrale karşı durmamızı haklı gösteren gelişmeler oluyor.
Haklı çıkmamız bizi, yani yaşam savunucularını rahatlatmıyor, rahatlatmıyor çünkü telafisi mümkün olmayan tahribatlar yaratıyor. Dünya bu kötü örneklerle dolu. İşte Çernobil, işte Fukuşima ve Kars-Iğdır sınırının hemen yakınında teknolojisi müzelik olmuş ve kapatılma kararına rağmen hâlâ faaliyete devam ederek radyasyon yayan Metzamor nükleer santrali. Ve Edirne sınırındaki Kozluduy nükleer santrali! 
HES lerinizle suyumuzu, JES lerinizle toprağımızı, Termik santrallerinizle havamızı, madenlerinizle her şeyimizi kirlettiniz. Barajlarınızla 12 bin yıllık tarihimizi, kültürümüzü yok ettiniz. Nedir bu toprakların, bu topraklarda yaşayan canlıların sizden çektiği? Doymak bilmez rant açlığınızı, daha çok kazanma hırsınızı bizim yaşamımızdan doyuramazsınız. Buna izin vermeyeceğiz!
Ve Akkuyu. Başlıkta "Yine Akkuyu yine vukuat" demiştik. Maviyle yeşilin birlikteliğini bitirdiniz, denizi doldurdunuz, adacıkları yok ettiniz. Aklınızsıra zemini sağlamlaştırmak için yeraltı mağaralarını dinamitle çökerttiniz. Yetmedi salgın koşullarında işçileri çalışmaya zorladınız ve Mersin'in bütününde salgının yayılmasına katkı koydunuz. Ve son vukuatınız ise işçilerin parasını ödememekle gerçekleştirdiniz. 
O kadar öyleki Ülkemize 70 milyar dolara mal olacak nükleer santralin yerine doğayla barışık yatırımla 100 binden fazla kişiye istihdam sağlanabilirdi!

Anlaşılıyor ki sizin bu topraklara, bu topraklarda yaşayan canlılara sadece zarar veriyorsunuz. Topraklarımızdan, hayatımızdan çıkın gidin! 
Siz kim misiniz? Siz ROSATOM sunuz, Siz ALSTOM sunuz, Siz İÇTAŞ sınız, CENGIZ HOLDING siniz. Siz bir avuç uluslarüstü sermayenin temsilcisisiniz. Doğaya düşman, yaşama düşman olanlarsınız!

Bu arada hatırlatma olsun: Büyükşehir belediye meclisinin Cumhur ittifakının oy çoğunluğuyla alınan, Akkuyu'ya enerji iletecek trafo yerlerinin belirlenmesiyle ilgili karara karşı itiraz hakkımız 25 Eylül Cuma günü sona eriyor. Nükleer santrale karşı olan herkesi, herkesimi Taş binada itiraz dilekçesi vermeye çağırıyoruz! 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform!